fontos hírek pályázat

Lezajlottak a kari OTDK fordulók, mutatjuk, milyen határidőkre kell odafigyelni a továbbjutóknak!

Ahogy azt korábban már megírtuk, idén teljesen online zajlik majd az OTDK. Ehhez pedig hamarosan minden résztvevőnek fel kell majd töltenie az elkészült pályamunkát. Ezúton gratulálunk azoknak a hallgatóknak, akik továbbjutottak a kari fordulón!

Először is, az OTDK-ra való jelentkezéshez regisztrálnotok kell az OTDK online rendszerbe. Az ELTE a TDK-konferencia után megadja Országos Tudományos Diákköri Tanácsnak az e-mail címed, ahova elküldik a belépési linket és az ehhez szükséges adataidat.

Ha sikeresen továbbjutottatok az intézményi TDK fordulón, fel kell tölteni az online rendszerbe a pályamunkátokat és ki kell választani a 16 tudományterületi szekció közül azt, amelyikben indulni szeretnétek. Különböző szekciók más formai követelményeket neveznek meg. A legfontosabb szekciókat kigyűjtöttük nektek a minimális és maximális oldalszámmal, valamint a nevezési határidővel együtt:

  • Művészeti és Művészettudományi szekció: 2021. január 6. (szerda) – 3-50 oldal
  • Társadalomtudományi szekció: 2021. január 6. (szerda) – 20-60 oldal
  • Humán Tudományi szekció: 2021. január 11. (hétfő) – 20-45. oldal

Részletes tájékoztatást a szekciófelhívásoknál olvashattok.

A különböző szekciók országos fordulóját hagyományosan különböző városokban tartják, de idén az egész rendezvényt online rendezik meg. A tavasszal tartandó forduló időpontjai a következők:

  • Művészeti és Művészettudományi szekció: 2021. április 8-10. – Budapest; Rendező intézmények: Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari Kar, Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar, Magyar Képzőművészeti Egyetem.
  • Társadalomtudományi szekcó: 2021. április 14-16. – Budapest; Rendező intézmény: Budapesti Metropolitan Egyetem
  • Humán Tudományi szekció: 2021. április 14-16. – Miskolc; Rendező intézmény: Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kar

További információkat az OTDK és az ELTE BTK honlapján találhattok.

Sok sikert kíván az ELTE Média szerkesztősége!

Szöveg: Tordai-Bogdán Orsolya. Nyitókép: Unsplash.