fontos hírek programajánló

Érzékeny témák, sérülékeny csoportok: online workshop-sorozat indul az Artemisszió Alapítvány szervezésében

Háromalkalmas érzékenyítő workshop-sorozatot indít februárban az Artemisszió Alapítvány. Az online eseményeket elsősorban újságíró hallgatóknak és az újságírás iránt érdeklődő fiataloknak szervezik.

Az Artemisszió Alapítvány egy háromalkalmas szakmai érzékenyítő online workshop-sorozatot tervez újságíró hallgatóknak és az újságírás iránt érdeklődő fiataloknak. A sorozat elsősorban három olyan csoportra fókuszál, amelynek tagjai gyakran jelennek meg a médiában, és a közbeszédben is negatív előjellel. A terhelt kontextus miatt azok az újságírók is aknamezőn lépkednek, akik elkötelezett módon szeretnének a társadalmi szempontból kényes témákhoz nyúlni. Ezekre a helyzetekre szeretnénk a jövő újságíróit felkészíteni a vitaszínház eszközeivel, gyakorló újságírók és az érintett csoportok képviselőinek a részvételével.

A három alkalom során a következő csoportokról lesz szó:
  1. bevándorlók, menekültek,
  2. romák,
  3. és az LMBTQ közösség tagjai.

Az Érzékeny témák – sérülékeny csoportok nevet viselő workshop-sorozat online formában lesz elérhető, február 10-én, 17-én és 24-én. Mindhárom alkalommal 13:30-15:30-ig tartanak majd a beszélgetések, melyeken ingyenesen, azonban előzetes regisztráció után lehet majd részt venni. Egy regisztráció mindhárom alkalomra szól.

A workshop játékmestere és vezetője Bethlenfalvy Ádám lesz, az alapítvány a szakértők névsorát folyamatosan frissíti.

A regisztrációs platform itt érhető el.

Nyitókép: Pexels.