fontos hírek programajánló

Izgalmas programok várnak októberben, ne maradjatok le róluk!

Elő a naptárakkal, itt az idei első programajánlónk, amibe jobbnál-jobb kulturális és sporteseményeket szedtünk össze nektek. A koronavírusjárvány újbóli erősödése ellenére is színes programok várnak benneteket az offline és online térben egyaránt. Lássuk a legizgalmasabbakat!

World Press Photo Kiállítás 2020: szeptember 24. – október 25.

Idén 43. alkalommal rendezik meg a World Press Photo kiállítást a BTK campusának szomszédságában, a Magyar Nemzeti Múzeumban. A tárlat a nemzetközi dokumentarista fotósok és fotóriporterek egyik legjelentősebb versenyének 151 díjazott fotóját mutatja be.

Hova tovább? – 20. ARC közérzeti kiállítás: október 2. – november 1.

A 20. ARC közérzeti kiállítást a XI. kerületi Bikás parkban nézhetitek meg. Az idei tematika a koronavírusjárvány hatásait boncolgatja és a Hova tovább? címet kapta. Ahogyan eddig mindig, most is ingyen megtekinthetők a kiválasztott pályamunkák, amik az eddigiekhez hasonlóan érdekes üzeneteket és gondolatébresztő perspektívákat bemutató plakátok gyűjteménye.

The Social Dilemma – vetítés és panelbeszélgetés: október 3.

Október 3-án az Amnesty International szervezésében a The Social Dilemma című filmet vetítik a Mammut Tetőn 19:00 órától, amit egy panelbeszélgetés beszélgetés követ majd, ahol a látottakra reflektálva járják körül azt a kérdést, hogy hogyan alakítja át a jelenünket és a jövőnket a megfigyelési kapitalizmus, és vajon tényleg vége-e az általunk ismert világnak. A program ingyenes, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik, így érdemes időben érkeznetek.

Őszi vegán vásár és kirakoda: október 3-4.

A Vegan Garden két napon keresztül várja az érdeklődőket a Dob utca 40. házszám alatt egy különleges vegán vásárra, ahol a vegán élelmiszerek mellett egyedi pólókat, táskákat, ékszereket és akár néhány növénykét is beszerezhettek. Az édesszájúaknak vegán fagyival is készülnek a szervezők.

Szemrevaló filmfesztivál 2020: október 1-8.

Idén immár 9. alkalommal rendezik meg a Művész moziban a Szemrevaló filmfesztivált, ahol új, német nyelvű svájci, német és osztrák filmeket nézhettek meg.

Design hét Budapest 2020: október 1-11.

Az idei Design hét egy kicsit más lesz, mint az eddigiek. A rendezvény részét képezik online kiállítások és kisfilmek, emellett pedig számos személyes részvételt igénylő workshoppal és stúdiólátogatással készülnek a szervezők az érdeklődőknek. Témáját tekintve az idei Design hét a fenntarthatóság és a fogyasztói társadalom kritikájára épül. A program több helyszínen zajlik, ezekről információkat az esemény leírásában találtok.

35. SPAR Budapest Maraton Fesztivál: október 10-11.

A sportolni vágyók október 10. és 11-e között mozoghatják ki magukból az elmúlt időszak fáradalmait a SPAR Budapest Maraton Fesztiválon. Az első napon a rövidebb távot kedvelők és családok futhatnak, míg a második napon a 42 és 30 km-es távokat futhatjátok le egyéni, páros vagy csoportos nevezésben, és a szurkolókat is különböző programokkal várják a rendezők. Itt tudtok benevezni a futófesztiválra.

Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár: október 15-18.

Több mint 60 színes irodalmi és zenei előadással és programmal várják az irodalomrajongókat a Margó Irodalmi Fesztivál szervezői a Várkert Bazárban. A könyvbemutatók mellett irodalmi-zenei műsorral is készülnek, de online is bejelentkezik néhány népszerű író, többek között a svéd Jonas Jonasson (A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt), a finn Sofi Oksanen és még néhány neves külföldi író. A hagyományos kirakodós könyvvásár idén elmarad, de a műveket online kedvezményesen megvásárolhatjátok.

Kellemes kikapcsolódást kíván nektek az ELTE Média szerkesztősége! A maszkotokat ne felejtsétek otthon!

Szöveg: Reitmesz Kornél, Kép: Jakob Owens, Unsplash.