fontos hírek programajánló

Igaz történetek képeken: World Press Photo 2020 a Nemzeti Múzeumban!

Igaz történetek, hiteles képek az elmúlt évről – erről szól a World Press Photo 2020. Idén már harmadik alkalommal ad otthont a Nemzeti Múzeum az évenkénti, időszakosan megrendezett világhírű kiállításnak, mely szeptember 24-től november 25-ig látogatható. 

A világszerte több mint 100 városban bemutatott válogatást idén több kísérő tartalom egészíti ki. A kiállításon bemutatott, többnyire megrázó képek és a Digital Storytelling filmek a látogatók számára olyan fontos ismereteket nyújtanak, olyan eseményeket mutatnak be a 2019-es évről, amik felett máskülönben a szem átsiklana. Ezeket az alkotásokat évről évre egy neves, független szakmai zsűri választja ki. A képeket a pontosság, tisztességesség és a világról való kiemelkedő mondanivalójuk szerint válogatják, emelik ki, illetve díjazzák. Idén is van magyar díjazott, Esther Horvath fényképész a környezet kategóriában lett első helyezett. A magyar fotós alkotásán kívül további 150 fénykép, illetve egyéb érdekes és informatív program várja az érdeklődőket a Nemzeti Múzeumban.

Kísérő programok:
  • Digital Storytelling:
    A program az online médiát képviseli dokumentarista filmek vetítésével, melyek a kiállítóteremből nyíló moziteremben tekinthetők meg.
  • PÉLDA-képeim:
    Tóth József (Füles) PÉLDA-képeim kiállítása magyar fotográfusok portréit mutatja be.
  • Next-Image Mobilfotó
    2020. legjobb magyar mobiltelefonnal készült fotói láthatók ezen a kiállításon. Több mint 5000 fényképből választották ki a HUAWEI nemzetközi mobilfotós versenyének magyar győzteseit. A meghívott magyar fotográfusok Hajdú D. András, Pályi Zsófia, Potyó Imre, Sopronyi Gyula, Stiller Ákos és Ljasuk Dimitry.
  • Esther Horváth előadása
    Esther Horváth előadása sarkvidéki expedíciós munkájáról. Ez az előzetes tervekkel ellentétben várhatóan októberben fog megvalósulni.

A kiállításról bővebb információt a Magyar Nemzeti Múzeum honlapján találtok!

Kép: Unsplash, Szöveg: Korim Dorina Nikolett.