fontos hírek programajánló

Ezek a szakmai események lázba fognak hozni médiásként. Ne maradj le!

Kikapcsolódásként néha jó szakmai eseményeket látogatni, ezzel is bővítve tudásunkat. Összegyűjtöttünk néhány programot, hogy az október végi és november eleji időszakot a tanulás mellett akár a szakmai fejlődésnek és az informálódásnak is szentelhessétek.

Drinks & Links- Networking rendezvénysorozat a kommunikációs szakmában dolgozóknak – Vegyülj a PR világának mestereivel

Ha érdekel a Public Relations, esetleg azon gondolkozol, hogy ezen a területen menj szakmai gyakorlatra, akkor ezt az eseményt ne hagyd ki!  Vegyél részt a Magyar PR Szövetség új online PR szótárának bemutatásán, és egy kerekasztal-beszélgetésen a szakma legtekintélyesebb alakjaival, mint Ludvig Orsolya, az MPSZ elnökségi tagja és még sokan mások. Az este utolsó felében kapcsolatépítésre is lesz lehetőség!

Az esemény október 24-én 17:30-kor lesz. A helyszín a Mad Dog Coffee Hangár – Dózsa György út 61-63. A belépő ára 2500,- Ft/fő, regisztrálni az alábbi linken lehet. Az esemény részleteit itt éritek el.

Konferencia: a fiatalok és a médiatudatosság – Hogyan viszonyulnak kortársaink a médiához?

Ezt az eseményt a fiatalok médiafogyasztási szokásai iránt érdeklődőknek ajánljuk. Ugyanis több mint 1500 18-29 éves fiatal vett részt egy kutatásban, aminek az eredményét itt leplezik le. Részt vesznek szakértők is, például Dr..Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírkölézlési Hatóság Elnöke, Nagy-Vargha Zsófia a fiatalokért felelős helyettes államtitkár és Maruzsa Zoltán a köznevelésért felelős államtitkár.

Az esemény a Magyar Nemzeti Múzeumban (Budapest, Múzeum krt. 14-16. 1088), Október 25. 17:00-kor kerül megrendezésre. Regisztrálni kötelező a részvételhez, amit itt tudtok megtenni. A program részleteiről bővebben pedig a Facebook eseményben olvashattok.

Marketing egyszerűen- kommunikációs és social media workshop szolgáltatóknak és kezdőknek

A marketing világa iránt érdeklődő diákok figyelmébe ajánljuk Zsák Kata kommunikációs szakértő eseményét, ahol multicégnél elhelyezkedni kívánók és vállalkozni vágyók is egyaránt profi tippekre lelhetnek. Kata egyéni kommunikációs és social media mentorálással foglalkozik, trükköket és hatékony módszereket oszt meg a workshopon, amik elősegítik a sikeres hirdetés- és kampánytervezést, ami kommunikációs szakemberek számára válhat alapvető tudássá.

A workshop október 26-án 18:00-20:00-ig tart a MagNet Házban (Andrássy út 98.) A workshop díja 12 000,- Ft/fő, amire regisztrálni ezen a linken tudtok. Az esemény részleteiről itt olvashattok bővebb tájékoztatót.

SafeClick: kerekasztal beszélgetés az online adatvédelemről – Hogyan védd meg adataidat profi módon?

Az internetes biztonság minden korosztály számára fontos. Nem mindegy, mit osztasz meg magadról az interneten. Ha ezzel kapcsolatban kérdéseid vannak, vagy csak érdekel a téma, akkor ezen a beszélgetésen ott a helyed! Ráadásul minden érdeklődő felteheti kérdéseit a szakembereknek is. A beszélgetésben részt vesz Kajdi Csaba modellügynökség alapító és tulajdonos, Papp Ádám etikus hacker és Keleti Arthur kiberbiztonsági szakember. Az esemény a MagNet közösségi házban (Budapest, Andrássy út 98, 1062) lesz november 7-én, 18:00-kor. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit az alábbi linken tudtok megtenni. A Facebook eseményt is érdemes figyelemmel követni!

World Press Photo 2023 – Médiásként az elmúlt év sajtófotóinak megtekintése az év legizgalmasabb része!

A kiállítás minden évben megtekinthető a világ számos pontján. Ilyenkor derül fény arra, hogy a World Press Photo pályázat mely fotóriporteri és dokumentarista fotókat illette díjjal. A fotók által betekintést nyerhetünk a világban zajló fontos eseményekre, amik bár nem mindig hatnak ki ránk közvetlenül, társadalmi jelentőségük miatt érdemes megnézni őket, gondolkodni és beszélni róluk. Médiásként fontos tisztában lenni a és megismerni világ eseményeit, ez a kiállítás pedig erre a művészet szemüvegén keresztül ad lehetőséget.

A kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban tekinthető meg (Múzeum krt. 14-16.) A kiállítás utolsó napja: 11.05. További részletek a múzeum honlapján olvashatók.

Szöveg: Dobó Annamária, Cake-Baly Belisia. Nyitókép: Unsplash.