fontos hírek konferencia programajánló workshop

Figyelem! Ezekről az izgalmas őszi programokról kár lenne lemaradni…

A szorgalmi időszak közepén, az órák és a ZH-k fergetegében állunk és lassan már a vizsgák miatt izgulunk. Azonban ezt nem árt néha egy kicsit magunk mögött hagyni. Ezért is hoztunk nektek egy programajánlót, amiben összeszedtük, miket is lehet csinálni ősszel a Média Tanszék és az ELTE BTK szervezésében.

Filmek és mozi

Ha érdekelnek a filmek, mutatunk három filmvetési időpontot is. Október 26-án 17 órától az Etnikai és Migrációs Kutatócsoport keretein belül vetítik Brian Helgeland A 42-es című filmjét angol nyelven. A vetítés az R épületben lesz. Az eseményről ezen a linken tudtok többet megtudni.

Továbbá az ELTE BTK Filmklub szervezésében idén a Alfred Hitchcock legendás filmkészítő alkotásait is megtekinthetitek, a 4 Nights with Hitchcock eseménysorozat kapcsán. Bár két vetítés már lezajlott, kettő még hátravan: november 9-én 20:00-tól a Szédülés, illetve december 7-én 19 órától a Psycho című filmet tudjátok megnézni a Bem moziban. Utóbbit majd egy kerekasztal-beszélgetés is követ. Jegyek 1000 Ft-ért kaphatóak, melyek megvásárolhatóak a BTK HÖK irodájában, vagy a vetítés napján a moziban is. További információk a Facebook-eseménynél.

Workshopok, konferenciák

Hoztunk nektek két izgalmasnak tűnő tudományos eseményt is. Október 24-én 16:30-tól az ELTE BTK és IK által szervezett workshop-sorozat újabb állomása a Regényhősök rapidrandija 2. A Doktori védések termében szervezett interaktív workshop és előadás keretében szó lesz arról, hogyan segíti a bölcsészettudomány a pszichológiát az emberi kötődések vizsgálatában, mindezt ember és gép generálta szövegeken keresztül. Az esemény regisztrációhoz kötött, melyet ezen a linken tudtok megtenni (itt további információk is megtalálhatók).

November 13-án, a Magyar Tudomány Ünnepén az ELTE BTK Humántudományok és mesterséges intelligencia: Lehetőségek és kihívások címen futó konferenciáját is érdemes lesz megtekinteni az ELTE BTK Kari tanácstemében. Itt a humántudományok és az MI kapcsolatáról lesz szó. További információk és programterv ezen a linken.

Bulik, estek, szórakozás

Nyilván a bulikról sem feledkeztünk meg! Október 26-án 21 órától a Könyvtár Klubban lesz az ELTE BTK elmaradhatatlan Halloween partija. Az idei téma a Disney lesz. A belépés ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, és csak az első 300 regisztrálónak tudnak helyet biztosítani. Ezért érdemes sietni, ha szeretnétek ott lenni, regisztráljatok a Facebook-eseménynél!

Ha egy kicsit nyugisabb programra vágynátok: október 25-én, szintén a Könyvtár Klubban borkóstolót tart az ELTE Borklub. A részvétel ugyanúgy ingyenes de regisztrációhoz kötött és a helyek limitáltak, regisztrálni a Facebook-eseménynél tudtok.

Végül, de nem utolsó sorban november 22-én este 7 órától az ELTE Média tanszék Slam poetry estet szervez. A helyszín az Astoriánál található 101-klub lesz. Ha kipróbálnád magad, nyugodtan jelentkezz, azonban siess, ugyanis csak az első 15 jelentkezőnek tudnak helyet biztosítani! A belépés és a versenyzőként való részvétel is ingyenes. A rendezvénytől további információ és a versenyzőknek kitöltendő regisztrációs link a Facebook-eseménynél található.

Szöveg: Hántai Mátyás, Laczó Bence Mihály. Nyitókép: Stockvault.