hírek

Üdvözöljük a Média és Kommunikáció Tanszéken!

A Média és Kommunikáció Tanszék az 1990-es évek elején indította el az első magyarországi egyetemi szintű kommunikáció- és médiatudományi képzését. A képzést az a szándék hívta létre, hogy a rendszerváltás nyomán megszülető demokratikus sajtó számára  megalapozott társadalomtudományi, politológiai és jogi ismeretekkel rendelkező, professzionális újságírókat adjon. Ahogy a felsőfokú újságíróképzés egyre több egyetemen és főiskolán megjelent, az Intézetben folyó kommunikáció- és médiatudományi képzés profilja kibővült az új média és a kortárs kultúra jelenségeinek interdiszciplináris szemléletű tanulmányozásával.

Az elmélet és a gyakorlat ötvözésének köszönhetően a diákok sokoldalú képzést kapnak. Ennek bizonyítéka az is, hogy a tanszék évek óta az első helyen szerepel a felsőoktatási intézmények rangsorában a média területén (Heti Válasz, Felsőoktatási Rangsor c. kiadványa, megjelent 2010. okt. 14-én, ld. http://hetivalasz.hu/felsooktatasi_rangsor/felsooktatasi-rangsor-2010-32113/ valamint HVG Diploma különszám 2010)

Jelenleg a bolognai rendszerben alap (BA), mester (MA) és doktori (PhD) szinten kínálunk kommunikáció- és médiatudományi tanulmányokat.