fontos hírek programajánló

Naptárakat elő! Ezek az őszi félév legfontosabb dátumai

Nehéz visszarázkódni az egyetemi sürgés-forgásba a nyári szünet után? Nem vagy benne biztos, meddig adhatod le a tárgyaidat vagy vehetsz fel újakat? Mikor és hogyan kezdődik a vizsgaidőszak? Most összegyűjtöttük a legfontosabb dátumokat, amik szóba jöhetnek a tavaszi szemeszter kezdetéig.

OKTÓBER

Október 3. 8:00 – Szakdolgozati cím- és témabejelentés első napja

(a 2022/23. tanév tavaszi félévében záróvizsgázó hallgatóknak)

Akik 2023 tavaszán szeretnének záróvizsgázni, azok október 3-tól adhatják le az ehhez szükséges szakdolgozatuk címét és témáját.

Október 15. 20:00 – Szakdolgozati cím- és témabejelentés utolsó napja

(a 2022/23. tanév tavaszi félévében záróvizsgázó hallgatóknak)

Október 7. – 2022/23. őszi félév záróvizsga jelentkezés utolsó napja

Október 31. – Pihenőnap, önköltség és költségtérítés befizetésének határideje

Október 31. több szempontból is fontos dátum. Először is, mivel november 1. (Mindenszentek) egy keddi napra esik, így október 31-ét megkapjuk pihenőnapnak. Másodszor pedig eddig van lehetőség befizetni a félév képzési díját. A tartozásokat a Neptunon keresztül a legegyszerűbb elrendezni, ez a ‘Pénzügyek’ fül alatt található ‘Befizetések’ menüpontra kattintva lehetséges.

NOVEMBER

November 1. – Mindenszentek

Ahogy azt már az előbb írtuk, november 1. egy keddi napra esik, így lehetőségünk van egy picit szusszanni az utolsó hajrá előtt.

DECEMBER

December 10. – A 2022/2023 tanév őszi féléves szorgalmi időszak utolsó napja

December 12. – Őszi szünet első napja

Aggodalomra semmi ok, hiszen ami ősszel elmaradt, azt most bepótoljuk! A vizsgaidőszak előtt van egy hetünk kipihenni a szorgalmi időszak nehézségeit, hogy újult erővel és tele energiával vágjunk neki a vizsgáknak.

December 17. – Őszi szünet utolsó napja

December 19. – A vizsgaidőszak első napja

A vizsgaidőszak február 4-ig tart.

December 23. – Gyakorlati jegyek megadásának határideje

Ezek lennének a legfontosabb dátumok az őszi félévben, de ha részletesebben szeretnétek tájékozódni, akkor itt megtaláljátok a teljes listát az összes időponttal. Ezen kívül pedig, ha kíváncsiak vagytok még több izgalmas és szuper programra, akkor kövessétek figyelemmel az ELTE Média Facebook és Instagram oldalát is.

Szöveg: Horváth Niki. Nyitókép: Unsplash.