fontos hírek

Elő a naptárakkal! Ezek a legfontosabb dátumok a tavaszi félévben

Jelenléti oktatás, online, vagy esetleg hibrid? Most akkor meddig is jelentkezhetek záróvizsgára? Igen, lesz tavaszi szünet, de mégis mikortól? A járvány kezdete óta, személyes találkozások nélkül talán még nehezebb eligazodni a fontos teendők közt. Ezért, biztos igazodási pontként, ebben a félévben is készítettünk egy listát, ahol minden fontos időpontot megtalálsz, egészen a vizsgaidőszak végéig.

FEBRUÁR

Február 28. – Újra jelenléti oktatás

A tavaszi félév első három hetét online oktatással kezdte az egész Bölcsészettudományi Kar. Azonban dékáni utasítás alapján, február 28-tól újra teljes jelenléti oktatás lesz. Az épületekben továbbra is kötelező lesz a maszk viselése, és fontos, hogy figyeljünk az alapvető egészségügyi szabályokra is.

MÁRCIUS

Március 1. – Szakdolgozati cím- és témabejelentés első napja (a 2022/23. tanév őszi félévében záróvizsgázó hallgatóknak)

Akik 2022. őszén szeretnének záróvizsgát tenni, azok március 1-jétől adhatják le az ehhez szükséges szakdolgozatuk címét és témáját. Fontos, hogy a járványhelyzet miatt ezt már csak elektronikus formában, a Neptunon keresztül lehet megtenni. (Tanulmányok/Szakdolgozat/Szakdolgozat jelentkezés)

Március 6. – 2021/22. tavaszi félév záróvizsga jelentkezés

Azon hallgatóknak, akik ebben a félévben szeretnének záróvizsgát tenni, eddig a napig kell jelentkezniük Neptunon keresztül. A záróvizsga sikeres teljesítése szükséges ahhoz, hogy befejezhető legyen az adott képzés. A Neptunon belül a jelentkezés az Ügyintézés fül alatt, a Záróvizsga pontra kattintva lehetséges. Az időpont vonatkozik BA, MA és az SZT képzésen tanuló hallgatókra is.

Március 15. – Nemzeti ünnep, önköltség és költségtérítés befizetésének határideje

Március 15. több szempontból is fontos dátum. Elsősorban azért mert nemzeti ünnepünk, általános munkaszüneti nap, másodsorban pedig azért, mert eddig van lehetőség befizetni a félév képzési díját. A tartozások rendezésének legegyszerűbb módja szintén a Neptunban, a Pénzügyek fül alatt található Befizetések pontra kattintva lehetséges.

Március 16. – Szakdolgozati cím- és témabejelentés utolsó napja (a 2022/23. tanév őszi félévében záróvizsgázó hallgatóknak)

A 2022. őszén záróvizsgázó hallgatók eddig az időpontig adhatják le szakdolgozatuk címét és témáját. Fontos, hogy a járványhelyzet miatt ezt már csak elektronikus formában, a Neptunon keresztül lehet megtenni. (Tanulmányok/Szakdolgozat/Szakdolgozat jelentkezés)

ÁPRILIS

Április 1. – Szakdolgozat leadásának első napja

A hallgatók – akik minél előbb túl szeretnének esni ezen – a megjelölt naptól tölthetik fel szakdolgozatukat a Neptunba.

Április 13. – 19. – Tavaszi szünet

A félévben a tavaszi szünet első napja április 13. szerda, az utolsó pedig április 19., ami egy keddi nap.

Április 19. – Szakdolgozat leadásának utolsó napja

Ez a dátum általában április 15. szokott lenni, azonban ez idén Nagypéntekre esik. Emiatt most pár nappal később kell feltölteni az elkészített szakdolgozatokat a Neptunba.

MÁJUS

Május 6. – Tanítási szünet (Pázmány-nap)

Május 14. – A 2021/22. tanév tavaszi félév szorgalmi időszakának utolsó napja

Május 16. – a tavaszi félév vizsgaidőszakának első napja

Május 23. – június 27. –  2021/22. tanév tavaszi félévi záróvizsga időszak

A tavasszal záróvizsgázók számára fontos dátum, ebben az időszakban van lehetősége záróvizsgázni azoknak, akik arra már korábban jelentkeztek.

JÚNIUS 

Június 6. – átsorolás alóli mentesség kérelem benyújtásának első napja

Akik átsorolás alóli mentességről szeretnének kérelmet leadni, ők ettől a naptól kezdve tehetik meg, Neptunon keresztül, egészen június 24-ig.

JÚLIUS

Július 2. – 2021/22. tanév tavaszi félévi vizsgajelentkezés és vizsgaidőszak utolsó napja

Ez az utolsó nap amikor még lehetőség van vizsgára, esetleg utóvizsgára jelentkezni vagy azon részt venni. Ezután az egyetem hivatalosan is nyári szünetre megy.

Ezek a legfontosabb időpontok a tavaszi félévben. Aki ennél részletesebben szeretne tájékozódni, itt további információkat és dátumokat talál. Természetesen ezek csak a hivatalos, tanulmányi dátumok, amennyiben kíváncsiak vagytok az ELTE Média által szervezett programokra és egyéb érdekes tartalmakra, akkor kövessétek a tanszék Facebook és Instagram oldalát is, ahol további eseményekről és rendezvényekről is beszámolunk.

Mindenkinek sikeres félévet kíván az ELTE Média szerkesztősége!

Nyitókép: Pexels. Szöveg: Nagy Bálint.