alumni fontos hírek programajánló

Öt héten át az otthonainkba költöznek az ELTE Média volt hallgatói – Indul az Alumni Maraton!

Hogyan tovább a diploma megszerzése után? Milyen lehetőségek várnak ránk az egyetem falain kívül? Az Alumni Maraton a média öt izgalmas terültét hozza közelebb a karrierjük kapujában álló hallgatókhoz, a tanszék egykori, saját pályájukon kiemelkedőt alkotó hallgatóinak tolmácsolásában.

A vizsgák, zárthelyik és projektmunkák dimenziójából nézve távolinak tűnhet, de előbb-utóbb mindannyian eljutunk odáig, hogy fel kell tennünk magunknak a kérdést: hogyan tovább? Az április 8-án 18 órától elstartoló Alumni Maraton online rendezvénysorozat az ELTE Média egykori hallgatóival karöltve segít azoknak, akiknek útmutatásra van szükségük a karrierválasztás terén, vagy csak szívesen feltérképeznék a médiaipar azon területeit, amelyek egytől egyig izgalmas perspektívát kínálnak a jövőre nézve.

Újságírás, tévé és online videó, rádió és podcast, PR és marketing vagy éppen animáció és média design – az  online jelentkező Alumni Maraton sorozat a médiapiaci szegmensek legjavát vonultatja fel és érdekes témákkal szegezi a képernyők elé az érdeklődőket öt áprilisi és májusi csütörtökön. Teszi mindezt ismerős arcok részvételével: az egykori ELTE Médiás hallgatókból szakmájuk szakértőjévé vált vendégek mesélik el, mi terelte őket arra a területre, ahol nap mint nap dolgoznak, mennyire segítette őket álmaik megvalósításában az egyetem és megosztják a munkaerőpiacon szerzett tapasztalatikat is. Ha mindez nem lenne elég, a szervezők jövőkutatásra is vállalkoznak és a meghívott vendégekkel közösen vitatják meg a média és az egyes szakmák jövőjével kapcsolatos kérdéseket.

Az Alumni Maraton első állomása: Újságírásáprilis 8. 18:00

Az eseménysorozat első része az újságírás kulisszái mögé enged betekintést. Az újságírással foglalkozó régi hallgatók életútjukról, szakmájukról mesélnek és amellett, hogy bepillantást engednek a hétköznapjaikba, számos tanáccsal is ellátják a karrierválasztás előtt álló hallgatókat.

Vendégünk lesz Munk Veronika és Dull Szabolcs, a Telex.hu főszerkesztői, Bátorfy Attila, az Átlátszó által indított ATLO adatvizualizációs projekt vezetője, az oknyomozó portál munkatársa, Szigeti Péter, a 24.hu digitális lapigazgatója, Gergely Márton, a HVG újságírója, a Népszabadság egykori főszerkesztő-helyettese, Magyari Péter, a 444.hu újságírója, Szopkó Zita, az Átlátszó újságírója, és Csatári Flóra Dóra, a Telex.hu újságírója.

Az online programot a Zoom mellett az ELTE Média Facebook oldalán is élőben követhetitek. Ti is bekapcsolódhattok a beszélgetésbe, mindkét platformon feltehetitek a kérdéseitek írásban, de ha inkább szóban kérdeznétek a vendégektől, akkor mindenképpen Zoomon keresztül csatlakozzatok az eseményhez, ott lesz erre lehetőségetek.

Az Alumni Maraton egy 5 alkalmas rendezvénysorozat, a további négy alkalommal ezekbe a témákba nyerhettek betekintést:

Találkozunk csütörtökön, addig is vigyázzatok magatokra és egymásra!

Szöveg: Schuch Barnabás. Kép: ELTE Média.