fontos hírek programajánló

Folytatódik a Posztapokaliptikus média kerekasztalbeszélgetés-sorozat: Újságírás vs. járvány

Íme, egy újabb online eseményünk, ami reméljük, hogy sokatok számára egy üde színfoltként jelenik majd meg  az otthonlét szürkeségében. Az ELTE Média egy újabb kerekasztal-beszélgetéssel rukkol elő, amely során arra keresik a résztvevőkkel a választ, hogy a  járvány hogyan hatott az újságírásra.

Tanszékünk immár negyedik alkalommal rendezi meg a Posztapokaliptikus média kerekasztalbeszélgetés-sorozatát, amelynek célja, hogy egy átfogóbb képet adjon arról, hogy a járvány hogyan és milyen mértékben befolyásolta a média különböző szegmenseit. Az idei év első témájaként pedig az újságírás vs. járvány tárgykörét járják körbe a legnagyobb médiumoknál dolgozó szakemberek az érdeklődőkkel.

A beszélgetés során olyan izgalmas kérdéseket boncolgatnak majd, mint:

  • Hogyan kell jól tudósítani egy válsághelyzetben, hogy az ne demoralizáljon, de mégis tájékoztasson?
  • Milyen az etikus újságírás egy válsághelyzetben?

A meghívott vendégeink, akikkel majd megvitathatjátok ezeket a kérdéseket pedig Haszán Zoltán, a 444.hu újságírója, Dull Szabolcs, a Telex társ-főszerkesztője, Balázs Zsuzsanna, újságíró és Bod Tamás, a Magyar Narancs újságírója lesznek.

Ha téged is foglalkoztat, hogy miként hatott szakmailag és érzelmileg a hírmédia újságíróira a vírushelyzet, akkor semmiképp se hagyd ki a Posztapokaliptikus média kerekasztalbeszélgetésének legújabb epizódját! Az eseményt természetesen online, március 18-án (csütörtökön) tartjuk, 17:00 és 19:00 óra között.

A beszélgetésre az esemény Facebook oldalán található zoom linken tudtok majd bejelentkezni. Emellett pedig az ELTE Média Facebook oldalán is élőben közvetítjük a rendezvényt.

Szöveg: Bakó Bettina. Nyitókép: Pexels.