fontos hírek kurzusok

Nem tudod, milyen választható tárgyat vegyél fel? Akkor ajánlunk egy jó filmes kurzust

2021 tavaszán rengeteg érdekes kurzussal várja a hallgatókat az ELTE Média. Ezek közé tartozik a részvételi filmezést a középpontjába állító műfajismeret-műhelygyakorlat kurzuspár, melyet a dokumentumfilm-rendező és részvételi filmes szakértő, Haragonics Sári fog tartani.

Részvételi filmes kurzus indul az ELTE Médián a 2020/2021-es tanév tavaszi szemeszterében. Haragonics Sári dokumentumfilm-rendező és részvételi filmes szakértő tart majd dupla órát a részvételi videóról és a katalizátor módszerről. A kurzusokat műfajismeret-műhelygyakorlat tárgyakként hirdettük meg a Neptunban, BBN-UJS-482.HS és BBN-UJS-484.HS kódokon.

A féléves kurzus betekintést ad a részvételi filmezés nemzetközi történetébe és magyar gyakorlataiba, valamint a hallgatók ízelítőt kapnak a magyar társadalomban eddig megvalósult szociális fókuszú részvételi művészeti gyakorlatokból is. A témának már masszív szakirodalma van, emellett különösen izgalmasnak ígérkeznek azok a workshop-jellegű foglalkozások, amelyeken a résztvevők saját magukon próbálhatják ki a módszert, és aztán az elsajátított tudást más tanulói közösségekben is alkalmazhatják.

Akinek megtetszik ez a típusú művészetalapú részvételi munka, az a későbbiekben a szakmai gyakorlatát is elvégezheti a Minor Média/Kultúra Kutatóközpont filmes workshopjaiban való tevékenységgel.