fontos hírek programajánló tudósítás

Több eseménynek is otthont adott az ELTE Média

A tavaszi félévben megannyi érdekes és izgalmas eseményen vehetnek részt az ELTE Média hallgatói. Áprilisban és májusban szinte minden hétre jutott egy rendezvény, amire megannyi médiás látogatott el. Most ezek közül mutatunk be kettőt.

Tanszéki kutatások bemutatása és OTDK sikerek

2023. április 20-án megismerkedhettünk az idei OTDK tanszéki helyezettjeivel és projektjeikkel. Az előadók az idei OTDK-n elért helyezéseikkel maguknak hírnevet, tanszékünknek pedig büszkeséget szereztek. Polyák Gábor tanszékvezető köszöntő beszédében a versenyzők eredményei mellett méltatta az intézet munkatársainak színvonalas oktatását is, amely nagyban hozzájárult a pályázók sikeréhez. Hozzáfűzte,

A jó kutatás csapatmunkára épül

ezzel kiemelve a konzulensek szerepét az elért eredményekben. Az este további részében Fodor Fanni (I. helyezett), Nagy Boglárka (III. helyezett), Dr. Wind Attila Miklós (vendégoktató) és Hermann Veronika (tanszéki adjunktus) mutatták be projektmunkáikat. A közönség bepillantást nyerhetett a modern koreai popzene amerikanizálódásának tendenciáiba, ezután a nukleáris családmodellel ismerkedhetett meg közelebbről a Simpson és a Mézga család kulturális analógiáin és eltérésein keresztül. Ezután következett a nyelvtanulási önszabályozás fejlődésével foglalkozó disszertáció, végül pedig Kelet-Európa globál- és médiapolitikai jellemzőiről tudhattunk meg többet.

Zárszóként tanszékvezetőnk ismételten elismeréssel illetett minden meg- és meg nem jelent OTDK-n részt vevőt. Gratulálunk nekik elért  eredményeikért!

ELTE Média QuizNight

Néhány héttel a kutatások megismerése után az ELTE Média Quizestjén jártunk. A tanszék nem csupán a tájékoztatást, de a szórakozást is fontosnak tartja, s ezúttal a május 4-én megrendezett Quiz Night gondoskodott a jókedvről, ahol csapatok és egyéni versenyzők is jelentkezhettek a háromfordulós Kahoot-nyereményjátékra. A MadDog Cider jóvoltából a legügyesebb hallgatók értékes ajándékcsomagokat vihettek haza. A quizkérdések többek között a szakkal, a médiával, a filmvilággal és a politikával voltak kapcsolatosak, de előkerültek egyéb érdekességek is, mint pl. az emberi test felépítése.

Szép számban érkeztek jelentkezők, a szervezők pedig változatos ízvilágú kézműves italokkal kínáltak minden érdeklődőt, ezzel is emelve a zenehallgatással egybekötött rendezvény hangulatát és fényét.

Szöveg: Major Mátyás Gábor. Nyitókép: ELTE Média.