fontos hírek programajánló

7 izgalmas program, hogy márciusban se unatkozzatok otthon – Ajánló

Bár a korlátozások még egy ideig érvényben maradnak, ne keseredjetek el, mert izgalmas online eseményeket gyűjtöttünk össze márciusra is. Képzőművészeti, filmes vagy akár színházi előadások közül is válogathattok, hogy az otthon töltött napokat feldobjátok. 

1. Budapesti Építészeti Filmnapok: március 4-13.

Több mint egy héten keresztül van lehetőségetek olyan filmekkel megismerkedni, amelyeknek fő témája – a pandémia ihletésével – az újrakezdés és újrakapcsolódás. A fesztivál fő feladatának tekinti a világ, a régió és Magyarország körüli építészeti kérdések felvetését, ez a szempont szintén jelen van a filmekben. További információt ITT találtok.

2. Néha az óceánnal merülök – kiállítás: február 18. – március 26.

Deák Erika Galériában virtuális 3D-s túrán vehetünk részt, aminek keretében négy fiatal alkotó legfrissebb munkáit nézhetjük meg. A kiállítás címe a „jövőkép nélküli kortárs valóságokra, és az azzal szemben megjelenő elvágyódás és nosztalgia simulékony érzetegyüttesére utal”. A művészek különböző perspektívákból reflektálnak a jelenre, így egy nagyon sokrétű kiállításról van szó. Toábbi információt ITT találtok.

3. Tóték online stream előadás: március 5-21.

A Veres 1 Színház folytatja online előadásait és felkerült a palettára Örkény István tragikomédiája. A darab groteszk és abszurd jegyei teszik néhol nevetségessé máskor tragikussá az eseményeket, ahogy azt Örkénytől megszokhattuk. További információt ITT találtok.

4. Budapest International Documentary Festival: március 1-7.

A világ legrangosabb 30 dokumentumfilmjének bemutatására kerül sor a Budapest International Documentary fesztiválon, természetesen a járványhelyzet miatt online. A teljes filmek megtekintése mellett előzeteseket is láthatunk más alkotásokból, élő közvetítést a stúdióból, illetve rendezőkkel, újságírókkal hallhatunk beszélgetéseket. További információt ITT találtok.

5. Nemzeti Múzeum online tárlatvezetés: egész márciusban

Egyre bővülő digitális kínálattal jelentkeznek a Nemzeti Múzeum kiállítása. Többek között a Seuso kincsek is visszatér, ezenkívül pedig betekintést nyerhetünk a Magyar Királyság fénykorába, megismerkedhetünk a 19. századi Magyarország történetével és a Málenkij robot emlékműhelyet is meglátogathatjuk virtuálisan. Tovább információt ITT találtok.

6. Online Japán filmfesztivál: február 26. – március 7.

Az eddigi legnagyobb repertoárt hozza el a Japán Alapítvány Budapesti Iroda. Március 7-ig 30 japán filmet nézhettem meg ingyen, eredeti nyelven magyar vagy angol felirattal. Tovább információt ITT találtok.

7. Koncertek a MüPában: március 18-20.

Ha koncertélményre vágyunk, érdemes figyelni a MüPa honlapját, hiszen élőben streamelt koncertekkel és különleges felvételekkel várják az érdeklődőket. Többek között Schumann, Bruckner, Mozart és Liszt Ferenc nagykoncertek is hallgathatók.

Jó szórakozást kíván mindenkinek az ELTE Média szerkesztősége!

Szöveg: Balogh Lilla; Kép: Unsplash.