Nincs kategorizálva

Beszélgetés

Van-e élet a médián túl? Hammer Ferenc, Karafiáth Orsolya és sokan mások beszélgettek március 6-án, 18 órától a Bálintházban.

Csevegés aktualitásokról, kicsit másképp.
Témánk: Van-e élet a médián túl?

Valóban a média irányítja ma a világot? Van-e élet a médián túl? Mást jelent-e a média a különböző generációkban?

Akik beszélgettek:
Till Attila – moderátor

Karafiáth Orsolya – költő, író, újságíró
Hammer Ferenc – médiakutató
Darvas István – rabbi
Szabó András – evangélikus lelkész
Papp Gergely – TV2 műsorvezető

Till Attila – moderátor

Műsorokat vezet, filmet rendez, moderátor, showman – mértéktartással, ízlésesen, a mindenkor elvállalt ügyet jó értelemben szolgálva. A szórakoztatás világán belül is meg lehet oldani, színvonalasan, bárki előtt vállalhatóan a feladatot, önmagát, derűs, nyitott lényét megőrizve – erre Tilla az egyik legjobb példa.

Karafiáth Orsolya -költő, író, újságíró
A hazai komolyabb irodalomban kevés fenegyerek van – külön szerencsénk, hogy talán a legsokoldalúbb köztük egy leány, a szépséges költő, Karafiáth Orsolya. Ha kell, elbűvölő démon, ha meg a számára legfontosabbat kell megmutatni – érzékeny, mély költő, izgalmas regényíró. Mindezek mellé kiváló kommunikátor – ez estén nyilván ezt az arcát is mutatja.

Hammer Ferenc – médiakutató
Nehéz olyan közéleti témát, sőt helyszínt találni, ahol Hammer Ferenc nincs otthon. Szociológusként a szegénységkutatások fontos alakja, médiakutatóként, politológusként egyetemi oktató, egyébként punk-énekes, hobbifocista, farmernadrág-kutató – nem véletlen, hogy véleményformáló központi figurája ő mindennapi életünknek.

Darvas István – rabbi
Elképesztő hangulatú, autentikus kis-zsinagóga rabbija, igazi pesti vagány, mindent meg lehet kérdezni tőle és sosem tesz lakatot szájára. Ha a tragédia évei, és a szőnyeg alá söprés évtizedei után maradt még a múlt századforduló hangulatát pontosan idéző közösség és személyiség, annak, aki ezt keresi, ott, és Darvas István társaságában, meg is találja.

Szabó András – evangélikus lelkész
Annyi minden, sokunkat foglalkoztató beszélgetésben vett már részt a vanyarci evangélikus egyházközség lelkésze, hogy az bármelyik főfoglalkozású értelmiséginek is javára válna. Személye garantálja, hogy a magyarok közé ásott árok nemcsak, hogy nem mély, hanem talán nincs is – egy mélyen érző, komoly ember számára közösek a gondjaink.

Papp Gergely – TV2 műsorvezető
Műsorvezető, szerkesztő, újságíró – fenekestül benne van mindenben, ami a fiatalságot, a modernitásban elmerülő budapestieket érdekli, vagy érdekessé válhat számukra. Nyilván sokaknak ismerős a felturbózott bulvárműsorok, reggeli csevejek vidám figurájaként – higgyék el, ennél sokkal többre, sokkal inkább másra is képes.

Webcím: www.balinthaz.hu/a_rabbi_a_pap_meg_a_tobbiek

Forrás: http://2010.balinthaz.hu/2006/index.php?option=com_events&occasion=18494