Szakmai gyakorlat

A média- és kommunikációtudomány területén a szakmai gyakorlatnak kiemelkedő jelentősége van. Egyrészt, mert a médiaipar gyors fejlődése arra kényszeríti a szereplőket, hogy állandóan lépést tartsanak a technológiai és szervezeti-kulturális, illetve piaci változásokkal. Másfelől pedig azért, mert az elmúlt években a média-tanulmányokat felkínáló felsőoktatási helyek számának gyors növekedése igen éles versenyhelyzetet teremtett a munkaerőpiacon ezen a területen is. Az ELTE Média kiterjedt szakmai gyakorlati hálózattal rendelkezik, hallgatói számára a média- és tágabban a kulturális ipar számtalan területén tud gyakornoki helyet biztosítani, és ezzel elősegíti az itt tanulók elhelyezkedését és szakmai karrierjének indulását. Az ELTE Média folyamatosan bővíti a szakmai gyakorlati helyek körét, és felkéri a potenciális szakmai partnereket a közös munkára.

A BA és MA hallgatói gyakorlatokkal kapcsolatban a felelős: Haragonics Sára. Őt a eltemediaszakgyak@gmail.com e-mail címen éritek el.

Fontos! A tanszék hallgatói számára elérhető gyakornoki helyeket egy zárt Facebook-csoportban hirdetjük: ELTE Média Gyakornok és Pályázat (Csak az kerülhet a csoportba, aki válaszol a feltett kérdésekre.)

Alapszakos hallgatónak
Mesterszakos hallgatóknak