fontos hírek programajánló

Lazítás kisokos médiásoknak: ezekről az eseményekről ne maradjatok le!

Nem árt néha kiszakadni a hétköznapok hajtásából és magunk mögött hagyni a ZH-k miatti izgulást. Ehhez hoztunk nektek segítségül egy programajánlót, amelyben mindenki megtalálja a kedvére valót, legyen szó egy laza moziról vagy egy hétvégi koncertről.

Olvasás és könyvek

Az olvasás szerelmeseinek ajánljuk a tavaszi Margó Irodalmi Fesztivált, melyet május 11-13. között tartanak a Margitszigeten. Az eseményen az érdekes kerekasztal-beszélgetések mellett egyből dedikáltathatjátok is újdonsült könyv szerzeményeiteket. Emellett több kiadó is készül készletkisöpréssel, ahol egyetemista pénztárcához mért árakon tudtok beszerezni különféle olvasnivalókat. Ajánljuk a Líra Könyv vásárát május 10-e és 14-e között. 

Fotózás

Amennyiben a fotográfia érdekel benneteket és szívesen inspirálódtok tehetséges fotósoktól, a 41. Magyar Sajtófotó Kiállítás egy kihagyhatatlan esemény. Ezt a Capa Központban tekinthetitek meg április 13. és május 28. között. Április 21-i megnyitóval tartanak kiállítást munkáikból a MOME fotográfia MA szakos hallgatói, Menekülés a valóság elől címmel. A MOME-s hallgatók programja a Budapest Photo Festivallal együttműködésben valósul meg. A BPF keretében továbbá részt vehettek fotókönyv kiállításon május 13-án. A kiállítás célja a fotográfia bemutatásának lapozható formájának népszerűsítése, melyet ti is támogathattok a kiadványok megvásárlásával. 

Film és mozi

Ha filmnézéssel szeretnétek kikapcsolódni, akkor érdemes ellátogatni a Gólya oldalaira, ahol a filmvetítéseket beszélgetések is követnek, sokszor az alkotókkal, szereplőkkel. Május 14-én például Képregényfesztivált szerveznek, ahol Moskát Anita, többszörös Zsoldos Péter-díjas író és Mráz István, A képregények titkos élete podcast házigazdája beszélget a KépregényKönyvtárban. Emellett a Bem Mozi is sok-sok jó filmmel szolgál a szorgalmi időszak alatt. Alább kigyűjtöttünk egy párat, amiket szerintünk kár lenne kihagyni, de a mozi részletesebb programfüzetét itt tudjátok megtekinteni.

  • Larry – 05.10. 18:00.
  • Moszkva tér – 05.11. 18:30.
  • Feldmár filmklub: Csodálatos fiú – 05.12. 20:15.
  • Csillagok között / Interstellar – 05.13. 20:00.
  • Casablanca – 05.14. 19:00.
  • Száll a kakukk fészkére / One Flew Over the Cuckoo’s Nest – 05.15. 20:00.

Zene és koncert

A jazz rajongói mellett azoknak is ajánljuk az április 26-tól május 17-ig tartó jazz fesztivált, akik szeretnék mélyrehatóbban megismerni a műfajt. Az esemény városszerte lesz elérhető klubokban, koncertermekben vagy éppen köztereken. A szervezők célja, hogy fővárosunkat visszategyük a zene világtérképére.

Nyitókép: Emélie csodálatos élete c. film. Szöveg: Földesi Zsóka, Vészi Réka.