fontos hírek programajánló

Megtörjük a monotonitást! Ezeket a kulturális programokat ajánljuk nektek

A szorgalmi időszak közepe fele járva könnyű belefeledkezni a tanulással töltött hétköznapok monotonitásába. Éppen ezért összegyűjtöttünk pár érdekes ELTE Médiás és BTK-s programot, amik megtörhetik a hetek egysíkúságát.

Kép: ELTE Média

NYITOTT SZERKESZTŐSÉGEK NAPJA (MÁJUS 3-4.)

Május 3-át az ENSZ a nemzetközi sajtószabadság napjává választotta. Az ELTE MÉDIA hallgatói pedig úgy döntöttek, méltó módon szeretnénk megünnepelni ezt a napot. Az érdeklődő hallgatók számos jól ismert szerkesztőségbe, valamint rádió- és tévéstúdióba látogathatnak el. A cél, hogy a szakma nagy nevei és a jövő feltörekvő generációja között egyfajta hidat alakítsunk ki. A részvétel regisztrációhoz kötött, ezt ma éjfélig tehetitek meg itt.

Kép: ELTE Média

ELTE Média Quiz Night (Május 4. 18:00)

A quizest célja, hogy a hallgatók kikapcsolódhassanak egy kicsit a vizsgaidőszak előtt. Szeretnénk egy jó hangulatú programot biztosítani és mozgalmasabbá tenni a csütörtök estét. Ráadásul az eseményt szponzoraink teszik még különlegesebbé. A MadDog Cider ajánlotta fel az elvihető nyereményeket, míg a programon fogyasztható üdítőket az Italműhely biztosítja. Az esemény regisztrációhoz kötött, de a helyszínen is lehetőség van regisztrálni. A szervezők max. háromfős csoportok jelentkezését várják ezen a formon.

Kép: ELTE BTK Facebook

ELEVEN MŰVÉSZETTÖRTÉNET (MÁJUS 10. SZERDA 9:00)

150. évfordulóját ünnepli a Művészettörténeti Intézet. Ebből az alkalomból a Művészettörténeti Doktori Iskola doktoranduszainak kutatásaihoz kapcsolódó előadásait nézhetitek meg a Fülep Lajos teremben. Részletek itt.

Kép: Távol-keleti Intézeti Képviselet Facebook

TÁVKELETES FILMEST (MÁJUS 17. SZERDA 20:00)

Nincsen félév Távkeletes Filmest nélkül! A Bem Moziban ezúttal a 2022-es dél-koreai sci-fi akciót, az Alienoid; Alien+Human első részét vetítik. Az ezer forintos elővételes jegyet a BTK H épületében (HÖK Iroda), illetve a vetítés napján a helyszínen tudjátok megvenni 19:00 órától.

Szöveg: Csőszi Janka Kata és Balázs Botond, Nyitókép: Unsplash.