fontos hírek programajánló

Médiások, figyelem! Érdekes szakmai programokat hoztunk április végére

A következő hetekben is rengeteg médiával kapcsolatos előadást, workshopot, kerekasztal-beszélgetést rendeznek, íme néhány esemény a szakma iránt érdeklődőknek.

Műhelytitkok – Hírügynökségen innen és túl – 04.27. csütörtök, 18:00

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) által rendezett eseményen Mónus Márton és Mohai Balázs fotóriporterek a hírügynökségi munkáról beszélgetnek Kovács Bea fotográfus moderálásában. Mónus Márton 2020-tól a Reutersnek, 2021-től a dpa-nak is fényképez, míg Mohai Balázs 2008 óta az MTI munkatársa, fotóit átvette az EPA, a Bloomberg és az AP.

Részletes leírást a Facebook-eseménynél találhattok.

Rendszerhiba – A magyarfilm el nem mondott története – 04.27. csütörtök, 19:00

Premier előtti vetítést szervez a Partizán Bogdán úti stúdiójába. Az eseményen megtekinthető alkotásban a filmszakma releváns szereplői beszélnek a magyar film múltjáról és jelenéről. A magyar film el nem mondott története a magyar filmipar változásait, kihívásait és ellentmondásait mutatja be az elmúlt három évtizedben, és azt a kérdést feszegeti, hogy milyen irányba haladhat a magyar film.

Jegyet a Funcode.hu oldalán tudtok vásárolni.

A magyar film napja a Corvin Moziban – 04.27. csütörtök, 12:30-20:30

A Corvin Mozi minden évben, így idén is megünnepli a magyar film napját. Az eseményen a közelmúlt sikeres magyar filmjeit lehet megtekinteni: délutántól estig olyan filmekre ülhetnek be az érdeklődők, mint Fehér György 1990-es Szürkülete vagy a 2002-ben bemutatott Hukkle, az animációs filmek kedvelői pedig magyar rajzfilmklasszikusokra – mint a Hófehér vagy a Macskafogó – is válthatnak jegyet.

További részleteket és a jegyekkel kapcsolatos információkat az artmozi.hu oldalán találhattok.

Szöveg: Vojtek Tamás és Pataki András.  Nyitókép: Unsplash.