fontos hírek programajánló

Médialógusok – mi vár rám médiásként? Erről szól az EPER új podcastja

Új podcasttel érkezik az EPER Rádió! Médiásként biztosan felmerültek már benned a kérdések: milyen lehetőségeid vannak a szakmában, hogyan és hol tudnál majd elhelyezkedni? A Médialógusok című podcast adásai pont ezekre keresik a választ, de sok más szakmai titkot is megosztanak majd minden hétfőn és pénteken. Ráadásul szakmabeli interjúalanyok segítségével.

A műsor vendégei olyan szakemberek lesznek, akik számos tanáccsal látnak el minket. Az epizódokban bemutatják majd a média különböző szakterületeit; nem csupán arról mesélnek majd, hogy mit csinálhatunk a tv, rádió, illetve az újságok világában, hanem egyúttal arról is beszámolnak majd, milyen szerepe van egy médiásnak a színházban. A rengeteg szakmai tudnivaló mellett, valós gyakornoki lehetőségekre is felhívják majd figyelmünket, saját munkahelyük nyitott gyakornoki pozícióiról is részletesen mesélnek majd, de a jelentkezés folyamatában is segítséget nyújtanak, hasznos tippekkel látnak el benneteket.

Az interjúalanyok mesélnek emellett saját tapasztalataikról, arról, milyen út van mögöttük, hogyan jutottak el olyan pozíciókba, amelyekben jelenleg is dolgoznak. Fontos része a műsornak, hogy a szakemberek nem csupán saját munkakörüket ismertetik, hanem más, olyan elhelyezkedési lehetőségről beszélnek majd, amiben szükség lehet egy kommunikációs, vagy éppen médiaszakemberre. Minden olyan kérdésre választ kaphatunk, amely médiás hallgatóként foglalkoztat minket.

Lesz szó arról is, hogy pontosan milyen feladatot végez egy koordinátor a filmiparban, illetve arról is beszélgetnek majd, hogyan lehet YouTuber-ként megélni. Ha tisztább képet szeretnétek kapni mindezekről valamint arról, milyen előképzettségre van szükség a magyarországi vagy külföldi karrier építéséhez, esetleg a médiakutatás szépségeiről szeretnétek hallani, tartsatok a Médialógussal!

A Médialógusak a Média Tanszék saját podcast-je, amely a Nemzeti Fiatal Tehetségeiért Program keretében az ELTE Média Tanszék és az Első Pesti Egyetemi Rádió (EPER) együttműködésével jött létre. A podcast szerkesztője Mező Lilla Dóra. További részletekért látogassatok el a @medialogusokpod Instagram-profilra, a műsort pedig ezen a linken tudjátok hallgatni. Az első négy epizódot már meg is találjátok a csatornán!

Szöveg: Varga Fanni. Nyitókép: Médialógusok.