fontos hírek programajánló

Beszélgessünk a fenntarthatóságról! Hazai influencerekkel és elismert szakmabeliekkel találkozhattok a Zöld7-en

Ha szeretnétek többet megtudni a zöld életmódról, látogassatok el az ELTE Média Zöld7 programjaira november 22-26. között. Szakemberekkel együtt gondolkodhattok fenntartható megoldásokról, hazai véleményvezérekkel beszélgethettek az ökotudatosság titkairól és arra is választ kaphattok, hogy mi fán terem a zöld újságírás. Jó hír a divatrajongóknak, hogy ezen a héten nyitja meg kapuit az ELTE Média Turi is!

Frissítés: A november 19-én közzétett dékáni rendelet miatt nem tarthatunk közösségi eseményeket, így a Média Turi sem fog megvalósulni. A kerekasztal-beszélgetések online lesznek, a kapcsolódáshoz szükséges információkat az események leírásában tesszük közzé.

November 22-én startol el az ELTE Média új rendezvénysorozata, melynek témája a fenntarthatóság. E hónap utolsó hetében tanszékünk Zöld7-et indít, jelképesen csatlakozva az Európai Hulladékcsökkentési Héthez. Szeretnénk, ha ezt a néhány napot együtt, a fenntarthatóság jegyében tölthetnénk, így a szervezők számos izgalmas programmal készültek nektek. Lássuk, mi minden vár rátok november 22-26. között!

ELTE Média Turi – november 22-26.

Mindannyiunk szekrényében lapulnak olyan ruhadarabok, amelyeket már rég nem viselünk. Hát miért ne cserélhetnénk el őket valakivel, akinek még hasznára válhatnak? A Zöld7 keretein belül először az ELTE Média Turi mutatkozik be, amely egész héten a médiás folyosón várja a ruhacsere iránt érdeklődőket. A cserekereskedelem szabálya, hogy csak akkor vihetünk el egy-egy darabot, ha mi is beszállunk a buliba valamilyen holmival. A kincsvadászaton hétfőtől péntekig, reggel 8-tól délután 18 óráig vehettek részt. Azokat a darabokat, amelyek nem találnak gazdára a hét végéig, jótékony célokra ajánlják fel a szervezők.

Fenntartott vagy fenntartható? Zöld Influencerek az ELTE Médián – november 23., 18:00 

Fenntartott vagy fenntartható? November 23-án kedden 18 órától egy kerekasztal-beszélgetésre invitálunk benneteket, melynek témája a fenntarthatóság. A vendégek kiléte egyelőre nem publikus, de annyit elárulhatunk, hogy olyan hazai influencereket hívtunk meg, akik mind nagyon jártasak a zöld témákban és szívesen válaszolnak majd a kérdéseitekre. Szeretettel várunk minden érdeklődőt november 23-án a főépület 34-es termében!

Zöld újságírás Magyarországon – kerekasztal-beszélgetés – november 25., 18:00

November 25-én egy újabb nagyon izgalmas programon vehettek részt. A Zöld újságírás Magyarországon című kerekasztal-beszélgetés vendégei elismert szakemberek lesznek, akik azokról a kihívásokról és módszerekről fognak mesélni, melyekkel zöldebbé, fenntarthatóbbá lehet tenni a hazai újságírást. Csütörtökön 18 órától a főépület 34-es termében lehetőségetek lesz kérdezni a résztvevőktől és velük együtt gondolkodhattok, természetesen zölden!

Szöveg: Varga Fanni. Nyitókép: ELTE Média.