fontos hírek konferencia programajánló

Érdekel, hogy mi oké és mi nem? „Hol a határ?” címmel programsorozatot indított az ELTE BTK Esélyegyenlőségi Bizottsága

Március elején újabb előadással jelentkezik a Hol a határ? Határkérdések az egyetemi szereplők viszonyrendszerében címmel indított eseménysorozat, melyet az ELTE BTK Esélyegyenlőségi Bizottsága szervez a kari Etikai Bizottság segítségével. Az immáron negyedik program egy beszélgetés lesz Székely László egyetemi ombudsmannal.

A sorozat legújabb előadása azt fogja körüljárni, hogy mi, BTK-sok hogyan értelmezzük a határainkat, a BTK közösségileg hol kívánja meghúzni a határokat az egyetemi szereplők viszonyrendszerében, viselkedésében és kommunikációjában. A programok segítségével megismerhetitek, hogy milyen szabályozás van érvényben jelenleg, de az is ki fog derülni, hogy milyen a közvetlen és a tágabb jogi környezet a bizonyos határokkal és azok tiszteletben tartásával kapcsolatban.

Szó lesz arról, hogy mit tehet, kihez, milyen intézményhez fordulhat adott esetben a sértett fél vagy áldozat. Megtudhatjátok, hogy milyen lépéseket tehet a karunk egy olyan bizalmon alapuló szervezeti kultúra megteremtéséhez, amely bátorítja az esetleges áldozatokat vagy hátrányos helyzetbe hozott személyeket arra, hogy sérelmüket bejelentsék. Továbbá választ kaphattok arra a kérdésre is, hogy milyen további lépéseket kívánatos tennie a Karnak az agresszió és annak különböző formáinak megelőzésére.

Az előadások az ELTE MS Teams platformján lesznek elérhetőek. A negyedik beszélgetés Székely László egyetemi ombudsmannal, 2021. március 04-én, csütörtökön, 17 órakor lesz.

Az esemény ingyenes és itt alábbi linken tudtok hozzá csatlakozni. Ha érdekel, a korábbi előadásokat itt tekintheted meg.

Szöveg: Jelinek Anna. Nyitókép: Pexels.