fontos hírek kurzusok

Ismerd meg kedvenc meséid műhelytitkait! Ilyen az animációismereti kurzus

Már kiskorodban is Naruto-fan voltál? Érdekel, hogy hogyan készülnek kedvenc Pixar- és Disney-filmjeid? Ha legalább az egyik kérdésre igennel válaszoltál, akkor semmiképp se hagyd ki az idén is induló Animációismereti alapok című műfajismereti órát!

Az idei őszi félévben is elindult a két részből álló animációismereti kurzus, aminek keretében az elméleti órákon az animált mozgókép történetével ismerkedhettek meg a praxinoszkóptól a mai mesefilmekig. Többek között abba is betekintést nyerhettek, hogy hogyan készülnek a különböző anime-filmek vagy a Kockásfülű Nyúl című mese. A gyakorlati órákon pedig az elméleti órákon megismert technikákat próbálhatjátok ki. Magatok készíthetitek a saját, személyre szabott taumaszkópotokat, alkothattok kollázsokat, így az általatok elképzelt történetek valódi életre kelnek. Mindezeket egy nem csak hasznos, de vidám hangulatú órán, ahol villámgyorsan elrepül az a kilencven perc. Ha ez még mindig nem elég kecsegtető, akkor ráadásként a segítőkész és szuper tanár, Vécsey Virág minden órát igazi élménnyé tesz számotokra.

Ne hagyjátok ki ezt a klassz lehetőséget, ha tehetitek, a tavaszi félévben jelentkezzetek az animációs műfajismeret és műhelygyakorlat órákra!

Szöveg: Korim Dorina Nikolett. Nyitókép: Unsplash.