fontos hírek

Megújul az oktatók profilja a Média Tanszék honlapján

Új képekkel, kibővített életrajzzal, bemutatkozással köszönthetnek bennünket a Média Tanszék oktatói a tanszéki honlapon, várhatóan a 2019/20 tanév őszi szemeszterének végén.

A megújulást az oktatók kezdeményezték, akik szerint az oldalon szereplő tartalom már elavult, a képek régiek, így frissítésre van szükség.

A media.elte.hu oldalon található profilok bemutatják az összes Média Tanszéken dolgozó oktató életrajzát, kutatási területeit, publikációit, elérhetőségét és fotóját. A megkérdezett hallgatók úgy gondolják, ez segít nekik abban, hogy teljesebb képet kapjanak egy oktatóról és ezáltal a megfelelő mentort találjanak szakdolgozati témájukhoz.

Az új szövegeket és képeket a Média Tanszék saját, hallgatókból álló szerkesztősége készíti el és a feladatra külön csapatot állítanak össze. Őket a két főszerkesztő Bábel-Plachy Melinda és Végh Veronika mesterszakos hallgatók koordinálják, akik folyamatosan egyeztetnek az oktatókkal, hogy velük egyetértésben készüljön el a végleges változat.

Az oldal stílusjegyei nem alakulnak át, csak a tartalom, a fotók és az elrendezés változik, ezeket esetleg kiegészítheti néhány új elem. Melinda és Veronika szerint nincs egységes döntés, hogy milyen elrendezésben jelenjenek meg a profilok a honlapon, ezt az oktatók ízlésére bízzák, akik három sablon közül választhatnak. A változatokat Kovács Villő, a Média Tanszék mesterszakos hallgatója készítette.

A főszerkesztők azt remélik, hogy a frissítés még a 2019/20 őszi félév végéig megvalósul.

A cikket Fehér András mesterszakos hallgatónk készítette. Fotó: Unsplash, Szabó Viktor.