fontos hírek

Kedves leendő hallgatóink! Tanuljatok 2019-ben az ELTE Médián!

Kedves leendő hallgatóink! Ezúton szeretnénk kedvesen, de határozottan ajánlani magunkat: gyertek hozzánk egyetemre, az ELTE Médiára. Ebben a posztban ahhoz nyújtunk segítséget nektek és minden potenciális felvételizőnknek, hogy a lehető legtöbb információ birtokában dönthessetek a saját jövőtökről! Először alapszakos, majd ha továbbgörgettek, mesterszakos képzésünkről olvashattok minden fontos információt egy helyen. 

A Média és Kommunikáció Tanszék a bolognai rendszerben alap (BA), mester (MA) és doktori (PhD) szinten kínál kommunikáció- és médiatudományi tanulmányokat. Nem szerénytelenség állítani, hogy az ELTE Média és Kommunikáció BA szak a legjobb alapszakos kommunikáció szak ma Magyarországon, ahogy az a Heti Válasz felsőoktatási rangsorában is látható. Korábban a HVG ranglistáján az ELTE, és az ELTE BTK egyaránt első helyezett lett az egyetemek, illetve az egyetemi karok összehasonlításában.

Miért érdemes nálunk tanulni?

  1. mert ha társadalomtudományi, illetve bölcsész kutatói pályára készülsz, az ELTE szavatolja a tudományos minőséget oktatóinak tudományos felkészültsége, teljesítménye, nemzetközi kapcsolatrendszere és a tudományos munkát segítő személyes konzultációs oktatási rendszer révén. A nemzetközi tudományos pályára vezető út legegyszerűbb első lépése az ELTE Média. Csak két apró példa illusztrációként. Hargitai Henrik adjunktus most tér vissza a NASA San Franciscó-i kutatóintézetéből a Média tanszékre, ahol kutató ösztöndíjasként dolgozott másfél évig, az ELTE Média oktatói tudományos és szakmai írásai a magyar mellett angol, spanyol, portugál, koreai nyelven jelentek meg. A tanszéki Eperblogon olvasható blogbejegyzésben pedig a mesterszakon végzett Kocsis Andrea ír arról, hogyan vezet az út a Múzeum körútról Cambridge-be.
  2. mert ha viszont újságírónak, online tartalomfejlesztőnek, marketingesnek vagy PR-osnak, kulturális vállalkozónak, nemzetközi szervezet alkalmazottjának vagy startuppernek látod magad öt év múlva lelki szemeid előtt, akkor a BA alapszakosok és a média specializációs számára hirdetett gyakorlati tanegységek és mesterség-órák révén érheted el ezt a célt. A médiás szakokon több tucat olyan fiatal egykori ELTE Média diák tanít óraadóként, akik a kreatív ipar szakembereként oktatják a hallgatókat.
  3. mert az ELTE Média olyan szakmákra készít fel, amik ma még nem, hanem csak akkor léteznek majd, amikor már végeztél az egyetemen.

Alapszakokra felvételizők, figyelem!

Szeptemberben induló képzéseinkre a jelentkezés határideje 2019. február 15. és a Felvi.hu-n keresztül jelentkezhettek.

Kattints ide, ha szeretnéd elolvasni, hogy kinek ajánljuk a szakot és milyen elhelyezkedési lehetőségei vannak azoknak a diákoknak, akiket a

  • a kommunikáció és médiatudomány BA alapszak,
  • a kommunikáció és médiatudomány BA minor vagy
  • a kommunikáció és médiatudomány BA specializáció érdekel.

Kattints ide, ha meg szeretnéd nézni, hogy milyen órákat tartunk, akár több évre visszamenőleg elolvasgathatod, milyen órák vannak nálunk, és kik tanítják ezeket.

Kattints ide, ha a tanszék oktatói vagy külsős óraadói érdekelnek.

Kattints ide, és nézd meg, milyen menő arcok, vezető szakemberek jártak az ELTE Médiára. Olvasd el a sztorijukat, hogy lett belőlük az, aki.

Kövess minket az Instagramon és a Facebookon! Fb: @eltebtkmedia, Instagram: @eltekommedia

Mesterszak iránt áhítozók, ide!

Szeptemberben induló képzéseinkre a jelentkezés határideje 2019. február 15. és a Felvi.hu-n keresztül jelentkezhettek.

Kattints ide, ha szeretnéd elolvasni, hogy kinek ajánljuk a szakot és milyen elhelyezkedési lehetőségei vannak azoknak a diákoknak, akiket a

  • a kommunikáció és médiatudomány mesterszak érdekel.

Kattints ide, ha meg szeretnéd nézni, hogy milyen órákat tartunk, akár több évre visszamenőleg elolvasgathatod, milyen órák vannak nálunk, és kik tanítják ezeket.

Kattints ide, ha a tanszék oktatói vagy külsős óraadói érdekelnek.

Kattints ide, és nézd meg, milyen menő arcok, vezető szakemberek jártak az ELTE Médiára. Olvasd el a sztorijukat, hogy lett belőlük az, aki.

Kövess minket az Instagramon és a Facebookon! Fb: @eltebtkmedia, Instagram: @eltekommedia

(fotó: Balsay Dorina)