hírek

Le ne maradjatok! – Fontos határidők az őszi félévben

Összegyűjtöttük a legfontosabb határidőket és eseményeket októbertől novemberig, hogy nektek már ne kelljen kutakodnotok. Ezeket jobb, ha észben tartjátok, mert könnyű kifutni az időből.

Október 5. (péntek): Záróvizsga-jelentkezés határideje és az utólagos tárgyfelvétel utolsó napja

Ha a 2018/2019-es tanév őszi félévében szeretnétek záróvizsgát tenni, október 5-ig adhatjátok le a jelentkezést a Neptunban, amit legkésőbb 72 órával a záróvizsga napját megelőzően még vissza tudtok vonni.

Szintén ezen a napon még lehetőségetek van utólagos tárgyfelvételre. Látogatásköteles kurzus esetében az oktató hozzájárulásával vehettek fel órákat a Tanulmányi Bizottság engedélyével.

Október 10. (szerda): Bejelentkezés visszavonásának határideje

Már aktiváltad a féléved, de úgy látod, a kurzusokat most mégse tudnád teljesíteni? Akkor október 10-ig még külön indoklás nélkül visszavonhatod a bejelentkezést egy Neptun-kérvény beadásával. Ezt követően már csak rendkívüli esetekben (szülés, betegség vagy más, önhibán kívüli váratlan ok) tudod passziválni a félévedet.

Október 15. (hétfő): Szakdolgozati cím bejelentésének utolsó napja

Figyelem! Aki a 2018/2019-es tanév tavaszi félévében szeretne záróvizsgázni, legyen az alapszakos, mesterszakos vagy szakirányú továbbképzésben részt vevő hallgató, október 15-ig az A épület földszint 17-es teremben adhatja le a szakdolgozati címbejelentő lapot.

Október 20-23. (szombat-kedd): Hosszú hétvége

Október 20. ha úgy tetszik a tanulás felfüggesztésének határideje. Élvezzétek ki a négynapos hétvégét!

Október 29-31. (hétfő-szerda): Őszi szünet

Újabb jó hír, a hosszú hétvégét nem sokkal az őszi szünet követi. A dátum becsapós, valójában október 27. szombattól egészen november 4. vasárnapig nincs tanítás.

Október 31. (szerda): Befizetések határideje

Az őszi szünet ellenére ne feledjétek el, hogy az önköltség/költségtérítés befizetésének határideje október 31-én lejár, így időben utaljátok el a Neptunra a kívánt összeget, nehogy emiatt valami probléma adódjon.

November 15. (csütörtök): Szakdolgozat leadásának határideje

Az előírt követelmények szerint elkészített szakdolgozatot azon hallgatók, akiket a korábbi rendszerű képzésben (egyetemi, főiskolai), az alapképzésben (BA), illetve mesterképzésben (MA) fejezik be tanulmányaikat és záróvizsgát tesznek az őszi félévben, november 15-ig kötelesek a Tanulmányi Hivatalban leadni.

December 17. (hétfő): Vizsgaidőszak kezdete

szöveg: Antal Lilla Boglárka, kép: ELTE Média