hírek kurzusok pályázat workshop

Ingyenes online újságírótréning utazási lehetőséggel Afrikába és európai országokba

A Minority Rights Group új programot indít, Media, Minorities and Migration címmel, amely során újságíróknak, szerkesztőknek, fotóriportereknek és az újságírás iránt érdeklődő diákoknak szerveznek utazási lehetőséggel egybekötött online tréninget. A programra a jelentkezési határidő 2018. augusztus 31.

A program célja, hogy az érintett országokban (Bulgária, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) felhívja a figyelmet a kisebbségi jogokkal, szegénységgel, nemzetközi fejlesztéssel, migrációval kapcsolatos kérdésekre.

A résztvevők először egy nyolchetes online tréningen vesznek részt, majd az ezt sikeresen teljesítők lehetőséget kapnak egyhetes tanulmányútra is, amely során egy-egy afrikai országba, illetve európai migrációs érkezőpontokra látogathatnak el.

“A résztvevők számára az egész program teljesen ingyenes. Sőt, a tréning legaktívabb résztvevőinek arra is lehetőségük lesz, hogy egy hétnél hosszabban is maradjanak az adott országban, hogy az őket érdeklő témákat alaposabban feldolgozzák, ehhez a program ösztöndíjat biztosít. A tréninget sikeresen teljesítő diákok arra kapnak lehetőséget, hogy egy hónapot gyakornokként eltöltsenek valamely országos médiumnál” – írják közleményükben.

További információk a programról és jelentkezés itt.

Az érdeklődőket a szervezők arra kérik, hogy csatlakozzanak Facebook-eseményükhöz is.