hírek kurzusok

Olvassátok az ELTE Média angol nyelvű Budapest-blogját!

Újra elindult a Blogging Budapest című kurzus, amit Gács Anna és Hermann Veronika oktatóink vezetnek. Az órán résztvevők a Lost in Budapest, Found in a Ruin Bar nevű blog szerkesztőségeként dolgoznak, cikkeket, interjúkat és személyes hangvételű szövegeket alkotnak, fotókat és videókat készítenek fővárosunkról.

Lose yourself in the experiences of lovely students from all over the world, and find your favorite stories – right here!” / “Minden út Budapestre vezet… és hogy a városon belül hová vezettek útjaink, arról itt mesélünk. Feledkezz bele a blogunkba, és találd meg a hozzád legközelebb álló történeteket és helyszíneket!”

A blogot 2013-ban hozták létre, majd némi kihagyás után idén tavasszal indult újra a hozzá tartozó kurzus, melyre nemcsak magyar anyanyelvű hallgatók, hanem Erasmuson résztvevő külföldi diákok is járnak, így budapesti és vidéki magyar egyetemisták, valamint Európa különböző országaiból érkező diákok nézőpontjából ismerhetjük meg a fővárost. A kurzushoz értelemszerűen angol nyelvtudás szükséges, már az egymás közötti kommunikáció során is, de nem angol nyelvóráról van szó. A diákok kezelik a blogot és a hozzá tartozó Facebook és Instagram oldalakat, ötletelnek, terveznek, tartalmat gyártanak és szerkesztenek is. Lájkoljátok és kövessétek őket!

A blog nyitóoldalán bemutatkoznak a bloggerek, és már fel is kerültek az első bejegyzések, például a március 15-i eseményekről, budapesti soppingolásrólegy romkocsmás estéről vagy éjszakai hazasétálásról olvashattok.

Kép: LOST IN BUDAPEST, FOUND IN A RUIN BAR blog

szöveg: Lesták Zsófia