hírek kurzusok programajánló

Programajánló: Spiró György az ELTE Médián!

A március 12-18-ig tartó hétre is érdekes programokat szervez az ELTE Média tanszék: március 12-én folytatódik a magyarságról szóló eseménysorozat, ezúttal Spíró György előadásával, illetve egy új filmet nézhettek meg az egyetemtől nem messze, majd K. Horváth Zsolt oktatónkkal beszélgethettek.

Március 12. hétfő 17.45: “Mélymagyarok, hígmagyarok”

Hammer Ferenc és Szerbhorváth György kurzusán az ELTE Média tanszékén minden hétfőn izgalmas vendégek tartanak előadást arról, hogy mit is tesz magyarnak lenni a Kárpát-medencében. A hétfőnként 17:45-19:15 között, a 39-es teremben zajló előadás nyitott minden érdeklődő számára, így nem csak a hallgatókat várják szeretettel. A következő hétfőn, március 12-én Spiró György író ad elő “Mélymagyar, hígmagyar” címmel, melynek facebookos eseményét ide kattintva találjátok meg.

Március 13: Fatih Akin: Sötétben – vetítés és beszélgetés

Az egyetemtől nem messze található Cirko-Gejzir moziban Fatih Akin új, Golden Globe-díjas, a Sötétben című filmjét nézhetitek meg közösen, aminek a kiinduló története az NSU szélsőjobboldali terrorcsoport jogi szempontból máig nem teljesen lezárt merényleteinek egyike.  A filmet 18.45-től vetítik a Goethe Intézet és a Cirko közös eseményén, a helyszín maga a Cirko mozi. A vetítést követően oktatónkkal, K. Horváth Zsolttal beszélgethettek. A film eredeti, német nyelven, magyar felirattal nézhető meg, a beszélgetés magyar nyelvű lesz. A Facebook-eseményt itt találod meg!