hírek pályázat

Nem tudtál részt venni Erasmus tájékoztatónkon? Itt minden információt megtalálsz!

FIGYELEM! A jelentkezés határideje módosult: március 5-e (hétfő) helyett március 12-e (hétfő) a jelentkezések leadásának végső dátuma! És akkor az intézeti Erasmus tájékoztatónkon elhangzott legfontosabb információk:

Mire lehet pályázni?

  • részképzés: 2018/19-es tanévre, 2018. március 12-ig pályázható, 5-10 hónapos tanulmányok külföldön, minimum 90, maximum 360 napra, már nem európai egyetemekre is lehet pályázni ösztöndíjra, erről részleteket itt találsz!
  • szakmai gyakorlat: folyamatosan pályázható, döntés kéthavonta, külföldi szakmai gyakorlat esetén 2-12 hónap időtartamra, de minimum 60 nap, bármely európai céghez, szervezethez vagy intézményhez, hasznos oldalak: erasmusintern.orgtudentplacement.tpf.hu, Campus Mundi ösztöndíj csak akkor jár, ha Erasmus+ ösztöndíjat is elnyert a hallgató (kivétel a nem Európában megvalósítandó gyakorlat)
  • diplomaszerzést kövező szakmai gyakorlat:  folyamatosan pályázható, döntés kéthavonta, külföldi szakmai gyakorlat 2-12 hónap időtartamra, de minimum 60 nap, utolsó félévben jelentkezik a hallgató erre a pályázatra (kifejezetten ajánlott a tanárszakos hallgatóknak!)

Hova? Mennyi ösztöndíjat kaphatok? 

  • Erasmus+ ösztöndíjak 2018/19: tanulmányokra 520/470/420 euró/hó, szakmai gyakorlatra 620/570/520 euró/hó, szociális kiegészítő támogatással 720/670/620 euró/hó (országtól függően)
  • Campus Mundi: 650/620/680 + 110 euró/hó szociális kiegészítő támogatás (leírás itt)

Hogyan kell pályázni? 

  • Neptun: útmutató a pályázat leadásához Neptunban
  • Papír lapon: pályázati űrlap

Fontos! 

1. Olyan partneregyetemre jelentkezzen a hallgató, ahol vannak órák, amiket be tud számíttatni hazai kötelező tanegységébe!

2. Az ország megélhetési rátáit érdemes ellenőrizni!

Praktikus tudnivalók

Kérdésekkel Kari/Intézeti Erasmus+ koordinátort vagy a HÖK-öt érdemes keresni! Az intézetünkben Farkas Noémi foglalkozik az Erasmus-ügyekkel, az email-címe: farkas.noemi@btk.elte.hu

szöveg: Sebestyén Klaudia

fotó: FlickrOptima Italia S.p.A.