hírek

Tanuljatok újságírást Prágában a szakma legnagyobbjaitól

A Journey: Journalism Bootcamp nevű program egy évente megrendezett intenzív tíznapos nyári újságíró kurzus Prágában, ahol a résztvevők interaktív szemináriumok és workshopok keretében a világ legnevesebb hírportáljainak és ügynökségeinek szakembereitől tanulhatnak. Jelentkezz idén te is!

Az augusztus 4-14-ig tartó képzésre többek között

a The Washington Post, a Reuters és a CNN munkatársai

várják az érdeklődő diákokat, akik tanácsot kapnak a hírcikkek és a hosszabb riportcikkek elkészítéséhez, gyakorlatot szereznek az oknyomozó újságírásban, megtanulják mindennek az etikai feltételeit, elsajátítják az adatgyűjtés- és elemzés különféle módszereit, és megtudják azt is, milyen nyomás alatt, szigorú határidők betartásával dolgozni. A résztvevők tapasztalt szerkesztők irányítása alatt tesztelhetik tudásukat és képességeiket olyan feladatok során, mint például egy kétnapos riportkészítési terepgyakorlat.

A programra olyan diákok jelentkezését várják, akik jelenleg újságíró, médiaszakon vagy egyéb kapcsolódó területen folytatnak felsőfokú tanulmányokat, és 2018 augusztusáig már sikeresen teljesítettek minimum két egyetemi/főiskolai félévet.

Ezen kívül a pályázóknak megfelelő tudományos háttérrel és kiváló angol nyelvi készségekkel kell rendelkezniük, hiszen a program angol nyelven fog zajlani. A média területén szerzett szakmai tapasztalat előnyt jelent, de nem feltétel. Szükséges továbbá egy 2019 szeptemberéig érvényes útlevél, valamint az online jelentkezési lap kitöltése. A pályázótól személyes adatok mellett egy önéletrajzot és egy bemutatkozó levelet kérnek, kíváncsiak a jelentkező szakmai tapasztalatával, publikációival, elnyert díjaival kapcsolatos információkra, emellett elvárás egy egyéni projektterv elkészítése az év témájával, a populizmussal kapcsolatban.

Minden sikeres pályázó teljes ösztöndíjat kap, ami fedezi a szállást, az utazási költségeket, a Prága városán belüli közlekedést, és minden egyéb, a kurzus során felmerülő feladathoz elengedhetetlen eszközt. További információért keressétek fel a Bakala Foundation weboldalát, vagy érdeklődjetek Ms. Petra Judovánál a judova@bakalafoundation.org e-mail címen.

A pályázat beérkezésének határideje: 2018. május 6.

szerző: Antal Lilla

fotó: Pixabay.com