hírek

Gyere, tanulj az ELTE Médián! Fontos dátumok és információk a felvételivel kapcsolatban

Lassan kezdődik a felvételi az egyetemekre és főiskolákra, ezért nem árt képben lenni a fontos dátumokkal és információkkal.

Ismerkedjetek meg az ELTE kommunikáció és médiatudomány szakával! BA szakunk a legjobb alapszakos kommunikáció szak ma Magyarországon, ezt bizonyítja a Heti Válasz 2017-es felsőoktatási rangosa is:

Forrás: Heti Válasz Felsőoktatási rangsor

Ismerkedj meg velünk

  • Ezen az oldalon minden lényeges információ megtalálható az ELTE Médián meghirdetett szakokkal, szakirányokkal, követelményekkel kapcsoltban. Első év után a hallgatóknak lehetőségük van választani újságíró és médiatudomány specializáció között. Az előbbi a gyakorlati, míg utóbbi inkább az elméleti tudásra fekteti a hangsúlyt. A 4. félév után szakmai gyakorlaton vesznek részt, ahol kipróbálhatják magukat a média különböző területein.
  • Nyílt nap az ELTE Média szakon: 2017. január 26-án pénteken. A részletekről itt olvashatsz.
  • “A szeptemberben induló képzésekre vonatkozó általános felvételi eljárás meghirdetései legkésőbb az előző év december 31-ig jelennek meg, a jelentkezési határidő többnyire a rákövetkező február 15-én jár le. A ponthatárok megállapítására júliusban kerül sor, a tanulmányokat pedig szeptemberben lehet megkezdeni” – írja a felvételiről mindent tudó Felvi.hu.
A felvételi eljárások legfontosabb tudnivalói*
EljárásA jelentkezési időszak kezdeteJelentkezési határidőFelvételi döntésHány helyre lehet jelentkezni?
Februárban induló keresztféléves képzésekoktóber második felenovember 15.következő év januárjának második felelegfeljebb 6 jelentkezési helyre
Szeptemberben induló képzésekÁltalános eljárásdecember második felefebruár 15.következő év július végelegfeljebb 6 jelentkezési helyre
Pótfelvételi eljárásjúlius végeaugusztus első feleaugusztus második feleegy jelentkezési helyre

* Adott eljárásban a dátumok – pl. munkaszüneti napok miatt – módosulhatnak. Kérjük, tanulmányozza az aktuális felvételi tájékoztatót! Forrás: Felvi.hu

 További információkért látogass el a felvi.hu oldalára, ahol fontos dátumok mellett a felvételi menetéről is minden fontos információt elolvashatsz.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=y0JAyQuC36I&w=560&h=315]