hírek

A fiú!

a fiu

“A fiú!- Valódi karácsonyi film és honlap a Magyarországi Református Egyház 2012. karácsonyára készített társadalmi üzenete.”

Megváltozott az időpont! 2013. február 15. 16.00 helyett február 19, 17 órakor kezdődik majd az esemény az ELTE BTK MMI-ben.

 

Beszélgetés a Magyar Református Egyház által készített, botrányt kavart filmről és a hozzá kapcsolódó honlapról. A vita résztvevői Pásztory Ádám a film kreatív producere, Petrik András rendező, Gelencsér Gábor és Varga Balázs a Filmtudományi Tanszék oktatói lesznek.

A rendezők szeretettel várnak minden érdeklődőt az ELTE-BTK főépületének (Múzeum krt. 6-8) földszint 34-es termébe február 15-én péntek délután.

A filmről:
http://afiu.hu/index.html

http://vimeo.com/54662889#at=0

 

“Eljuttatni a karácsony bibliai üzenetét azokhoz, akik az evangéliumot nem kötik az ünnephez – ez a református egyház idei karácsonyi kampányának célja.

Az ötlet alapvetően teológiai természetű, szeretné a karácsonyi eseményekről, az „ott és akkorról” levenni a népi, polgári, egyházi, kereskedelmi hagyományrétegeket és a betlehemi események mai környezetben játszódó bemutatásával testközelbe hozni, itt és most megmutatni, hogyan és miért lett Isten emberré, milyen a valódi karácsony.

A kampány egy interneten terjedő rövidfilm és egy hozzá kapcsolódó weboldal. A filmben látható történet bibliai parafrázis, ami azt jelenti, hogy a szereplők, a környezet, a szituációk tulajdonképpen ablakok a karácsony, illetve a keresztyénség teologikumára.

A parallax technikával épült honlap pedig a filmben látható jelenetekre épül, rajta a film jeleneteihez kapcsolódva ismeretterjesztő videók, fényképek, írások, további honlap-elérhetőségek nyílnak meg. Az oldalon helyet kapnak egyes szereplők (Mária, József, a pásztorokat megszemélyesítő Kamionsofőr), illetve a fontos üzenettel rendelkező helyszínek (a mosdó épülete és a születés helye), amiket a helyszínen, werk jeleggel felvett interjúk magyaráznak”

https://www.facebook.com/events/203934939750907/