hírek

Etikus kommunikáció

komm szeminarium

A 10 éves Anthropolis Antropológiai Egyesület díjmentes, gyakorlat-orientált etikus kommunikáció szemináriumot tart 2013. február 15-én, pénteken 14.00 – 17.00 között a 1146 Budapest, Thököly út 58-60. címen (megközelíthető fekete 7-es, 173-as vagy 5-ös busszal a Dózsa György úti megállótól gyalog, parkolóhely az épület körüli utcákban található).

A részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött, amit az office@anthropolis.hu címen tehet meg. Az első 40 jelentkezőnek áll módunkban helyet biztosítani a szemináriumon.

A Földön közel 1,4 milliárd ember él 300 forintból naponta. Majdnem minden második ember olyan országban él, ahol indokolatlanul korlátozzák a vallás- és  szólásszabadságot. Évente megközelítőleg 150 millió 18 év alatti lány válik szexuális zaklatás áldozatául. Fontos, hogy a háttérbe szorítottak hangja is megjelenjen a nyilvánosságban. Ezen dolgoznak civil, állami és nemzetközi szervezetek, hivatalos kommunikátorok.
A szándék jó. De vajon mindig megfelelő módon mutatjuk be a mélyszegénységben, elnyomásban, fogyatékkal élőket? Csak róluk beszélünk, vagy velük is?

A 10 éves Anthropolis szervezésében megvalósuló, GYAKORLAT-ORIENTÁLT SZEMINÁRIUM ezeket a kérdéseket járja körül, és kínál válaszokat.

Ajánlások az etikus kommunikációhoz
Mihalkó Viktória (Anthropolis Egyesület), Martoni András (GLEN)
„Vérfertőző, késelő, tolvaj – lehetséges válaszok a rasszista diskurzusra” workshop –
Varró Szilvia, Venczel Sára (X Kommunikációs Központ)