hírek

Áthúzva, kitörölve

gelleri tersanszky

Gelléri, Tersánszky – Áthúzva, kitörölve

 Helyszín: ELTE-BTK MUK 6-8. 34-es terem

Időpont: 2012. december 14. 15.00

Az európai városok az emlékezet eleven szövegei. A történeti tudatok nevekbe foglalt elbeszélései rétegződnek bennük egymásra. A Fővárosi Közgyűlés kormánypárti képviselők indítványára nemrégiben eltüntette Budapest térképéről többek között Károlyi Mihály, Koltói Anna, Szőcs Áron és Mónus Illés nevét, és ugyancsak száműzte a közös emlékezeti térből a kisegzisztenciák két olyan nagyszerű 20. századi íróját, mint Gelléri Andor Endre és Tersánszky Józsi Jenő.

 

Az ELTE BTK két intézete (Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet, Magyra Irodalom- és Kultúratudományi Intézet) mindenkit szeretettel meghív, hogy az egyetem falai között felavassuk a két író arcképét. A magyar irodalom, a magyar kultúra emlékezetéből ők éppen úgy nem hiányozhatnak, ahogyan a köztársaságéból sem. Amikor a városi tér emlékezetéből kitörlik a nevüket, az egyetem küldetése, hogy ne engedje át őket teljesen a felejtésnek.

A program:

Fényképavatás Esterházy Péter, Fekete Ernő, Fullajtár Andrea, Kocsis Gergely, Réz Pál és Takács Zsuzsa részvételével.

Átnevezési gépezet. Folyosó-kiállítás kortárs projektek dokumentációjából a tranzit. hu összeállításában.

Pódiumbeszélgetés Cziglényi Boglárka, Gács Anna, Gintli Tibor, György Péter és Poros András között; moderátor: Schein Gábor.

Facebook esemény: http://www.facebook.com/events/1291220647684988/