hírek pályázat

Komáromy Gábor-ösztöndíj

komaromy
Komáromy Gábor-ösztöndíj 2012

A Cook Communications, a Mathias Corvinus Collegiummal (MCC) együttműködve a 2012-2013-as tanévre is meghirdeti a Komáromy Gábor-ösztöndíjat. A Cook Communications teljes körű kommunikációs szolgáltatást nyújtó PR-ügynökség, amely irodáival Budapesten, Prágában, Szófiában, Bukarestben és Varsóban van jelen.

A Komáromy Gábor-ösztöndíjat 2010-ben alapította a Cook Communications és az MCC, ezzel ösztönözve a média kritikus megközelítését és segítve a gyakorlatorientált újságíróképzést. A pályázat, képzési területtől függetlenül, nyitott minden nappali tagozatos egyetemi vagy főiskolai hallgató számára. Az ösztöndíj keretében felajánlott pénzügyi támogatás összességében 1200 Euró, melyből 300 euróhoz jut az MCC könyvtárának média szekciója könyvek és folyóiratok beszerzése céljából. A nyertes pályázó 900 euró ösztöndíjban részesül, mentori segítséget kap munkájához egy tapasztalt, nemzetközi közegben jártas újságírótól, valamint felvételt nyer az MCC Média szakirányára. A 2012-es Komáromy Gábor-ösztöndíjat annak a pályázónak ítéli oda a bizottság, aki véleményük szerint a legvonzóbb projekttervet nyújtja be, vonatkozzon az riport (feature), portré, vagy oknyomozó cikk(ek) megjelentetésére; a pályázó által szabadon választott témakörben, amely szólhat a politikáról, üzleti életről, tudományos kérdésekről, pénzügyi témákról, a környezeti problémákról, a bűnözésről, a sportról, a technológia kérdéseiről, az oktatásról, az egészségügy vagy a kultúra érdekességeiről.
A témakörtıl függetlenül, a pályázónak mindenképpen tudnia kell a választ a kérdésre, hogy miért éppen ezt a témát dolgozta fel pályázatában és miért érdekes ez az olvasók számára.
Az ösztöndíj névadója Komáromy Gábor, a Cook Communications magyarországi alapító partnere és az MCC Média/Kommunikáció szakirányának egykori szakirányvezetője, aki 45 évesen hunyt el 2010-ben.

A jelentkezésről:
A pályázónak igazolnia kell, hogy felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatója és kiválóan beszél angolul. Angol és magyar nyelven kell benyújtania motivációs levelét, önéletrajzát és a tervezett projekt 400 szónál nem hosszabb ismertetését.

A pályázatokat a GK2012@mcc.hu és GK2012@cook-comm.com e-mail címre kérjük elküldeni.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2012. szeptember 20. A beérkezett pályamunkák alapján kiválasztott pályázóknak, előreláthatólag októberben kell megjelenniük az interjún, ahol a tervezett projektek ütemezését és munkatervét kell prezentálniuk.

További információért, kérjük, jelentkezzen az alábbi elérhetőségeken:
Cook Communications
Joe Cook
Tel.: + 420 602 683 230
Email: j.cook@cook-cmm.com
www.cook-comm.com
Mathias Corvinus Collegium
Molnár Bálint
Tel.: + 36. 70. 2864329

www.mcc.hu

Email: bmolnar@mcc.hu / molnar_balint@yahoo.co.uk