hírek

A cigány út nem cigányút

A cigány út nem cigányút

Meghívó a Mathias Corvinus Collegium Média/Kommunikáció szakiránya által szervezett
A CIGÁNY ÚT NEM CIGÁNYÚT – A ROMA KULTÚRA MÉDIAREPREZENTÁCIÓJA
című kerekasztal-beszélgetésre

Anker Klub, Budapest, VI. kerület, Anker köz 1.-3.,
március 23., szerda, 18:00

A rendezvény célja, hogy olyan ügyet ajánljon megvitatásra, mely általában kevesebb nyilvánosságot kap, mint amennyit megérdemelne. A beszélgetés kiindulópontja az, hogy a kultúra segíthet a roma közösség integrációjában, a többségi és a roma társadalom közötti kölcsönösen jobb megértésében, illetve, hogy ennek a megmutatásában és tudatosításában a médiának kulcsfontosságú szerepe van. Éppen ezért a beszélgetés fókuszában a kulturális sokszínűség, a sztereotípiák és az integráció összefüggéseinek feltárása áll majd, olyan vendégek részvételével, akik maguk is személyesen érintettek, vagy pedig szakértői a témának:

Kerényi György, a Rádió C alapítója, egykori főszerkesztője
Szalóki Ági, énekes, a Budapest Bár és a Besh O droM korábbi előadója
Dr. Aczél Petra, a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi Kar Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézetének igazgatója
Rényi Ádám, kommunikációs szakértő, az RTL Klub, a TV2 és a Viasat3 egykori kommunikációs vezetője
Forgács István, romaügyi szakértő, a debreceni református romakollégium tanácsadója és tanára
Laborczi Dóra, szakirányunk hallgatója, a bódvalenkei freskófaluról készülő projektje idén elnyerte a Mathias Corvinus Collegium Komáromy-ösztöndíját

Moderátor: Munk Veronika

A Mathias Corvinus Collegium középiskolai és egyetemi tanulmányokat kiegészítő, multidiszciplináris képzést nyújtó intézmény, mely kiemelkedően tehetséges diákok tehetséggondozását tűzte ki célul. A Collegium öt szakiránya közül a Média/Kommunikáció szakirány szervezésében valósul meg a fenti kerekasztal-beszélgetés.

A Laborczi Dóra által 2011-ben elnyert Komáromy-ösztöndíjat a Mathias Corvinus Collegium és a Cook Communications PR-ügynökség alapította 2010-ben, Komáromy Gábor, újságíró, az MCC Média/Kommunikáció szakirányának korábbi vezetője emlékére. Az ösztöndíjat olyan újságírói projekttel lehet elnyeri, mely egy igényes cikksorozat elkészítését tűzi ki célul, tükrözve a média kritikus megközelítését és az angolszász újságírói hagyományt.