hírek pályázat

COGITO-DÍJ 2012

cogito-díj

COGITO-DÍJ 2012

Pályázati felhívás fiatal filozófusok számára a „Cogito Könyvek” könyvsorozat kilencedik kötetére

Manapság aligha érvényes a mondás, hogy non est canescendum in artibus. A „Cogito” díjjal mégis olyan fiatal kollégák jutnak kiadási lehetőséghez, akik még garantáltan nem őszültek meg a tudományban.

Kilencedik alkalommal hirdeti meg az ELTE BTK Filozófia Intézete és a Magyar Filozófiai Társaság a L’Harmattan Kiadóval közösen megalapított Cogito-díjat, amelynek nyertese önálló kötet kiadására kap lehetőséget a L’Harmattan Kiadó, az ELTE Filozófia Intézet és a Magyar Filozófiai Társaság által közösen indított „Cogito Könyvek” könyvsorozatban.

A felhívás fiatal, pályakezdő filozófusoknak szól, akik saját kötettel még nem rendelkeznek és önálló kötet, monográfia anyagán – például disszertációmunka formájában – dolgoznak, vagy ezt tervezik, esetleg haboznak nekilátni, nem látván át a későbbi kiadási lehetőségeket.
A pályázóktól 2012. július 2. határidővel CD-n és 5 kinyomtatott példányban kell a készülő könyv már teljes, magyar nyelvű (120–250 normál oldal terjedelmű) kéziratát az ELTE Filozófia Intézet címére megküldeni:

Kelemen János
Cogito-díj
ELTE BTK, Filozófia Intézet
1088 Budapest, Múzeum krt. 4/i.

 

A beérkező kéziratok közül a Cogito-díj kuratóriuma által kiválasztott pályamű díjazásban részesül, amelynek átadására az előző évben nyertes kézirat könyvbemutatója alkalmával kerül sor, a hagyományoknak megfelelően 2012 őszén az ELTE BTK Filozófia Intézet és a Magyar Filozófiai Társaság által rendezett „Természet, szenvedély, szerződés: Rousseau-n innen és Rousseau-n túl” című tanévnyitó konferencia keretében.