hírek

Trafó – hálózatba kötve

A Trafó Kortárs Művészetek Háza 1998-as megnyitásával egy új, mindaddig nem létező profilú kulturális-innovációs központ jelent meg a Főváros kulturális térképén.

Az intézmény az elmúlt 13 év alatt úgy a nemzetközi előadóművészeti, médiaművészeti és képzőművészeti kezdeményezések, csoportok és projektek megismertetése, mint a hazai független táncprodukciók, színházi előadások bemutatása és a nemzetközi művészeti vérkeringésbe történő becsatlakoztatása kapcsán megkerülhetetlenné vált.

A tulajdonos Fővárosi Önkormányzat a Trafó ügyvezetői igazgatói pozíciójára pályázatot írt ki, amelyre ketten nyújtották be elképzeléseiket; a szakmai bizottság véleménye alapján a kinevezésről a főpolgármester határoz, várhatóan még ebben az évben.

Kulturális szakemberek és egyetemi oktatók civil kezdeményezésben konferenciát szervezünk annak érdekében, hogy a kurátorok és a döntéshozók számára szakmai segítséget nyújtsunk a döntéshozatal előkészítésében.

Az előadások során először az elméleti, majd a gyakorlati szempontok ismertetésével kívánjuk bizonyítékát adni annak, hogy a Trafó profiljának megőrzése közérdek, ami – a kiírással összhangban – a következő vezetés fejlesztési tervei alapjául kell, hogy szolgáljon.

A konferencián előad György Péter, Vályi Gábor, Szemerey Samu, Inkei Péter, Fuchs Lívia, Mélyi József, Végső Zoltán, Gáspár Máté és Csonka András.

http://www.facebook.com/events/337854516230904/