hírek

VI. Médiakonferencia anyaga

médiakonferencia előadásai

“A média hatása a gyermekekre és fiatalokra”

November elejétől a www.gyermekmento.hu weboldalon már megtalálható a szeptember 26. és 28. között megrendezett VI. Nemzetközi Médiakonferencia előadásainak összes videoanyaga és prezentációja.

A szeptemberi konferencia lehetőséget adott a szakembereknek arra, hogy megvitassák, hogyan befolyásolják az elektronikus és a nyomtatott médiumok, a számítógépes játékok és a mobiltelefonok a gyermekek és fiatalok fejlődését.

A konferencián neves szakemberek tartottak 15 perces előadásokat tapasztalataikról, kutatásaikról, a következő témákban:
1. Tartalmak
2. Felhasználók
3. Intézmények

A konferencián 5 országból 91 magyar és külföldi elméleti és gyakorlati szakember – jogászok, pszichológusok, szociológusok, médiaszakértők, civil szervezetek képviselői, játékszakértők, bankszakemberek – tartott előadást kutatási tapasztalatairól plenáris üléseken, illetve három szekcióban.

A konferencia előadásainak anyagát minden érdeklődő megnézheti a Gyermekmentő Szolgálat honlapján.
Az előadások írásos formában is megjelennek a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által publikált KOBAK könyvsorozatban. A kötet példányait a Szolgálat a résztvevőkön kívül oktatási intézményeknek, könyvtáraknak, a Magyar Parlamentnek, hatóságoknak, könyvtáraknak és a médiának küldi el. Sok médiaszakos egyetemi oktató és hallgató is igényt tart a könyvre, oktatási segédanyagként, szakdolgozathoz. A kötet megjelenése 2012 elejére várható.