hírek

Megnyitó

Kazetta

Kazetta

Lichter Péter/ Szécsényi-Nagy Loránd
Megnyitó: 2011. Október12., Szerda 20.00
Megnyitja: Sugár János
LABOR (1053 Budapest, Képíró u. 6.)

Megtekinthető: 2011. október 13 – 23. között vasárnap és hétfő kivételével naponta 17-19 óráig

Egy általános iskolai kirándulás során rögzített hangfelvétel adja a film és a hozzá kapcsolódó fotók alapját. A szerzők által
készített, 1997-es magnókazetta megőrizte az abszurd fordulatokkal teletűzdelt párbeszédeket, gyerek-monológokat. Lichter Péter és Szécsényi-Nagy Loránd erre az újrafelfedezett hanganyagra komponált álomszerű emlékképeket roncsolt super 8-as felvételekkel. A hangfoszlányokhoz kapcsolható események, benyomások fénykép formájában találnak önmagukra, ahogy a művészek egy-egy kapcsolható pillanatot „újraképzelnek”.

A Kazettát 2011. márciusában két hónapon keresztül láthatták az érdeklődők installáció formájában a Miskolci Galéria Zoom termében. A filmet májusban műsorára tűzte a londoni Exploding Cinema underground/avantgárd filmeket bemutató mozi, illetve elnyerte a Lausanne-banmegrendezett független / experimentális filmes mustra, az Obló Film Festival fődíját. A film novemberben a Kuala Lumpurban megrendezett KLEX nemzetközi kísérleti film és videó fesztiválon kerül bemutatásra,valamin szerepel a marosvásárhelyi ALTER-NATIVE nemzetközi filmfesztivál  versenyprogramjában is.

A super 8-as nyersanyagra forgatott, “saját hívású” alkotás operatőre Szécsényi-Nagy Loránd, zeneszerzője Horváth Ádám Márton, hangmérnöke Lukács Péter Benjámin, dramaturgja Farkas Gábor, angolra fordítója Roboz Gábor, filmtechnikai tanácsadója Nagy Ákos, rendezője és vágója Lichter Péter volt. Az eredeti hangfelvételt Papp Gábor készítette.

A kiállítás kurátora Nagy Szilvia.