hírek pályázat

Pályázati kiírás

pályázat

Kezdd el újságírói karriered most, jelentesd meg cikkeidet, szerezz referenciát

Az ELTE Rektori Hivatal Nemzetközi Képzési és Mobilitási Osztály megbízásából az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet Média és Kommunikáció Tanszék hallgatói pályázatot ír ki, melynek célja, hogy megtalálja azokat a tehetséges fiatalokat, akik szívesen vesznek részt a nemzetközi osztály újságjának előkészítésében és írásában.

Az ELTE Nemzetközi Képzési és Mobilitási Osztálya a beérkezett pályázati munkák alapján tervezi előkészíteni a nemzetközi (kétnyelvű: magyar-angol) magazin on-line mintájának elkészítését, mely minta megléte után születik döntés az újság fenntarthatóságáról. A pozitív elbírálás után készül el a 2011/2012-es tanévben a nemzetközi magazin első 4 példánya.

A magazin szerkesztői munkáit a Nemzetközi Képzési Osztály, valamint a Média és Kommunikáció Tanszék vállalja, jelen pályázat keretében keresik azokat a hallgatókat, akik szívesen közreműködnek a magazin összeállításában, megírásában.

A magazin célja a nemzetközi életről, pályázatokról és pályázati lehetőségekről, a nemzetközi tapasztalatokról való könnyed, gördülékeny, olvasmányos és humoros tájékoztatás, a téma iránti érdeklődés felkeltése és fenntartása. Ez alapján várják az alább megadott témákban (és terjedelemben) a (könnyed, gördülékeny, olvasmányos és humoros) próbacikket magyar nyelven.

A nemzetközi magazin a tervek alapján egy kétnyelvű újság, ennek értelmében előnyben részesülnek azok a pályázók, akik cikküket/cikkeiket angol és magyar nyelven adják le. A kiemelkedően jó írások esetében az idegen nyelv ismeretétől eltekintenek.

A pályázati anyagokat, a cikkeket (legalább 2-3 cikk legalább 2-3 témában) 2011. október 31-ig várják az nkmo@rekhtiv.elte.hu e-mail címre.

A pályázó hallgatókat az ELTE RH NKMO november 10-ig értesíti a döntésről.

 

Választható témák (leírás) – terjedelem (pl.: másfél oldalas cikk 10-15 rövid ponttal = 1,5):

  • TOP 15 Travel/Erasmus destination (Top15 kedvelt célország) – 1,5
  • TOP 15 Erasmus Institutions (Top15 kedvelt intézmény) – 1,5
  • TOP 15 Places to visit in Hungary (Top15 kedvelt hely, amit meg lehet látogatni Magyarországon) – 1,5
  • TOP 15 Things to do in Budapest (Top15 kedvelt hely, amit meg lehet látogatni Budapesten) – 1,5
  • stb. (Országismeret, városismeret, környező országok bemutatása, étteremajánló, múzeumajánló, kulturális programajánló) – 1,5
  • Legrosszabb utazások (Fekete humor, rosszul sikerült utazások, hasznos tanácsok) – 1
  • Hogyan utazzunk, tippek (Mit csomagoljunk, hogyan? Reptéri szabályok…sokan most repülnek először /NKMO tipp – ülj a vészkijárat mellé, több a hely a lábnak, DE nincs kézitáska, stb./) – 0,75
  • Olvasói levelek (Oktatók nemzetközi projektjei, élményei) – 1,5
  • Cook Book (Hungarian és/vagy International) pl. kitéphető receptkártya (Hallgatók, Oktatók, Adminok leírásai, magyar és külföldi ételek) – 1 (pl. 4 recept)
  • Könyvajánló (pl. magyar irodalom) v irodalmi rovat (Magyar irodalom fordítva) – 3
  • Vendégoktatókról (Vendégoktatók bemutatása. Lista, összefoglaló az előadásokról, Erasmus előadásokról) – 1,5
  • ESN programok (Hallgatói Programok, ESN féléves program, beszámoló stb.) – 1,5
  • NKMO Hírek (Delegációkról, rövidebb-hosszabb riport, Staff Week vagy rendezvényeink, Nemzetközi ügyek, Bilat Szerződések, Egyetemi Hálózatok, Kiállítások /11-ek, EAIE/-  Feljegyzések, emlékeztetők, anyagok kérésének ügyében forduljon bártran az NKMO kollegáihoz /nkmo@rekthiv.elte.hu/) – 1,5
  • Mobilitási Horoszkóp (Önnek mit súgnak a csillagok /vicces horoszkóp, 12 jeggyel/) – 1,5