Nincs kategorizálva

Közelkép hírügynökség és Civil WebTV

A Nonprofit Média Központ Alapítvány által működtetett Közelkép Hírügynökség (www.kozelkep.hu), valamint a Civil WebTV (www.civilwebtv.hu) szakmai gyakorlatot hirdet média-kommunikáció szakon tanuló hallgatóknak.


Amit biztosítunk:

·         A leendő újságírók számára eddig megszerzett elméleti és szakmai ismereteik életszerű, gyakorlati kipróbálása (tudósítások és sajtóanyagok írása, sajtótájékoztatók és konferenciák látogatása, interjúk, riportok és mozgóképes anyagok készítése).

·         A szakmai ismeretek további elmélyítése, szakmai felkészítés.

·         Szerkesztési és tördelési ismeretek elsajátítása (multimédiás újságírás alapjai).

·         Mozgóképes híranyagok, illetve riportműsorok készítéséhez szükséges technikai alapismeretek (kamerakezelés, számítógépes vágás, szerkesztés) elsajátítása.

·        Technikai feltételek: hang- és képfelvevő eszközöket, valamint komplett hang- és videovágó stúdiónkat az anyagok elkészítéséhez (melyek a Civil Webtévé felületén is megjelennek).

  • A gyakorlat elvégzését követően referencia és értékelés.

A szakmai gyakorlat teljesítése csak az egyik, illetve mindkét médiumnál is lehetséges.


Közelkép Hírügynökség

Az esélyegyenlôség témakörében (különös tekintettel a fogyatékos ügyre) információs hátteret biztosítunk az újságíróknak és médiumoknak. Széles kapcsolati hálónkon keresztül kész anyagainkat a közszolgálati és kereskedelmi médiumokhoz is eljuttatjuk. Célunk, hogy anyagaink ne csak a szegregált rovatokban, műsorokban kapjanak helyet, hanem nagyobb olvasottságú/nézettségű/hallgatottságú rovatokban, műsorsávokban is.

Civil WebTV

2010-ben indult tematikus, közösségi szerkesztésű alternatív médiafelület, mely a civil szervezetek számára biztosít ingyenes megjelenési lehetőséget: felhívások, jó gyakorlatok közzétételére, szakmai kapcsolatok építésére, az érdekvédelmi tevékenységek erősítésére. Anyagait önkéntes tudósítók készítik és töltik fel a törvényi előírások és az Etikai Kódexben foglaltak betartásával.

A jelentkezéseket e-mailben várjuk (rövid önéletrajzzal és motivációs levéllel) az iroda _at_ nonprofitmedia.hu címen.