Nincs kategorizálva

OSA archívum

A fogadóhely:
Az OSA Archívum (www.osaarchivum.org a világ egyik legnagyobb hidegháborús és emberi jogi dokumentum gyűjteménye. A gyűjtemény alapját a Szabad Európa Rádió egykori archívuma képezi, de az elmúlt évek során az Archívum az emberi jogokkal és azok megsértésével kapcsolatos dokumentumoknak legfontosabb gyűjtőhelyévé vált. Mi őrizzük az ENSZ jugoszláv háborús bűnöket vizsgáló bizottságának összes anyagát, a szólásszabadság megsértését dokumentáló angol folyóirat, az Index of Censorship levéltárát, a Nemzetközi Helsinki Bizottság archívumát. Intézetünk nem csupán levéltár, hanem az emlékezet intézete, amely rendszeres kiállításokkal (Centrális Galéria: http://www.osa.ceu.hu/galeria/catalogue/hu_index.html), tudományos előadásokkal, kiadványokkal, kutatási támogatással segíti a múlttal való szembenézést.

Jelentkezési feltételek:
Az angol nyelv ismerete alapfeltétel. Kiállítás és más kulturális programok szervezésében, illetve közgyűjteményeknél szerzett tapasztalat hasznos lehet.

A gyakornokok feladatai:
A gyakornok egyrészről archívumi feldolgozásban és kutatásban dolgozna, valamint az intézmény által szervezett szakmai, kulturális és tudományos programok, kiállítások szervezésében venne részt. Konferenciák szervezésekor kapcsolatot tartana az előadókkal, de a közönségszervezés is a feladatai között szerepelne.

Mibe nyer betekintést, milyen tapasztalatot, ismereteket szerezhet a gyakornok?
A gyakornok megismeri a levéltári feldolgozás és iratkezelés folyamatát, egész és rendszerét, így annak aktív résztvevőjévé is válik. Segítené a kiállítások kurátorainak munkáját: anyaggyűjtés, rendszerezés, múzeumi tárgyak kölcsönzése stb.

Az év melyik szakában, milyen időtartamra és heti hány órára keresnek embert?
Az év bármely szakában szívesen foglalkoztatunk gyakornokokat legalább 8 hetes időtartamra heti egy napra.

Hány gyakornokot foglalkoztatnának egy félévben?
2

A munkavégzés helye:
1051 Budapest, Arany János u. 32. (Tel: 327 3250)

Kinél érdeklődhetnek/jelentkezhetnek?
Csikós Ildikó, igazgatói asszisztens, tel: 327 3254, e-mail: csikosi [at] ceu.hu