Nincs kategorizálva

EPER – Első Pesti Egyetemi Rádió

A fogadóhely:
EPER – Első Pesti Egyetemi Rádió; az ELTE kisközösségi rádiója.Műsorprofilja: ismeretterjesztő-oktatási műsorok. 2004 óta működik,napi 24 órában, az FM 97,00 MHz-en.

Jelentkezési feltételek:
A jelentkező mindenre kiterjedő technikai képzésben részesül, de a hangvágóprogramok kezelésének ismerete nem hátrány.

A gyakornokok feladatai:
A gyakornok feladata kész rádióműsorok teljes körű elkészítése leszközösen megbeszélt tematikák szerint, végig szoros felügyelet mellett(ez azt jelenti, hogy minden hibát ki kell javítani).

Mibe nyer betekintést, milyen tapasztalatot, ismereteket szerezhet a gyakornok:
A gyakoronoki periódus végére a gyakornok rutin szinten képes leszkezelni egycsatornás és többcsatornás vágóprogramokat, stúdiókeverőasztalt, mobil hangrögzítőt, képes lesz riportot, konferáló ésnarrálószöveget felvenni, írni és vágni, zenei és prózai műsorokatösszeállítani. A rádió önkéntesekkel, alapvetően tanóra keretébenkészített adásokkal készül, a gyakornok tehát NEM nyerhet betekintéstegy szerkesztőség életébe; de megismerheti egy alapítványi működtetésűkisközösségi rádió problémáit, kapcsolatait. Részt vehet a rádiószerevezeti munkájában, különösképpen a Szabad Rádiók Szervezeteülésein, képzésein. A rádió műsorait adávezérlő vezérli, azaz élő adásalig van; a gyakornok – ha kéri – az adásvezérlő működését ismegismerheti és felügyelheti.

Az év melyik szakában, milyen időtartamra és heti hány órára keresnekembert?
A gyakornoki munka időtartama 2-5 hónap, mely rugalmasan választhatóés melyen belül a munkvégzés intenzitása is választható. A munkaérdemi része végezhető a rádióstúdióban vagy otthon is. Az elvégzettmunkában a minőségi produktum (műsor) előállítása az elsődlegesszempont. A gyakornoki munka akkor fejeződik be, amikor a gyakornokáltal elvállalt műsorok vagy feladatok (pl. adásvezérlő programozás)adáskész minőségben átadásra kerülnek.

Hány gyakornokot foglalkoztatnának egy félévben?
5

A munkavégzés helye:
ELTE BTK Múzeum krt 6-8, Rádióstúdió

Kinél érdeklődhetnek/jelentkezhetnek?
Hargitai Henrik felelős szerkesztő, 06705061158, hhargitai-kukacg-mail.com