Nincs kategorizálva

Café Babel

A fogadóhely:
A cafebabel.com európai online magazint 2001-ben azzal a szándékkal alapították, hogy létrehozzák az első olyan többnyelvű magazint, amely a határokon átívelve szól olvasóihoz, és európai nézőpontból vizsgálja a kontinens aktuális politikai, szellemi fejlődését. A cafébabel.com egy új típusú európai médium, amely a világhálón érhető el, és hét különböző nyelven – angolul, franciául, németül, olaszul, spanyolul, katalánul és lengyelül – ajánlja írásait az olvasóknak. A párizsi központi szerkesztőség mögött egy több mint 500 főből álló újságírói és önkéntes hálózat áll, amelynek tagjai 17 ország 25 városában tevékenykednek, Lisszabontól Madridon, Párizson, Berlinen, Vilniuson keresztül egészen Isztambulig. A 2005-ben megalakult budapesti szerkesztőség az újságíráson túl kávéházi beszélgetések, és egyéb offline tevékenységek révén igyekszik hozzájárulni a hazai közélet fejlődéséhez.

Jelentkezési feltételek:
A gyakornoki programban részt vehet bármely felsőoktatási hallgató. Magabiztos angol vagy francia nyelvtudás feltétel, további nyelvismeret előny. Újságírói készségek vagy gyakorlat előnyt jelent, de nem feltétel.

A gyakornokok feladatai:
A gyakornok feladatait érdeklődésétől függően alakítjuk, mely a következő területeket érintheti: hazai- és nemzetközi sajtófigyelés; kapcsolattartás a párizsi központi szerkesztőséggel és a nyelvi főszerkesztőkkel; hazai sajtóorgánumokkal történő együttműködési lehetőségek felkutatása; fordítási feladatok; cikkírás a blog és a magazin számára; Budapest blog szerkesztése; témagyűjtés; koordinációs feladatok; kávéházi beszélgetés, sajtótájékoztató és egyéb programok szervezése; rövid videós interjúk készítése pályázatfigyelés, adott esetben a pályázat kidolgozásában való részvétel; esetleges szponzorok felkutatása.

Mibe nyer betekintést, milyen tapasztalatot, ismereteket szerezhet a gyakornok:
A programban részt vevő hallgató betekintést nyerhet nemcsak a hazai szerkesztőség, de a párizsi központból koordinált nemzetközi újságírói és szerkesztőségi hálózat működésébe is. Kapcsolatba kerülhet külföldi partnereinkkel, és idegennyelvtudását hasznosítva megfelelő színvonalú írásait hét nyelven tesszük közzé az európai szinten elismert online magazinban.

Az év melyik szakában, milyen időtartamra és heti hány órára keresnek embert?
Elsősorban ősszel és tavasszal várunk gyakornokokat, de igény esetén az év többi részében is tudunk fogadni hallgatókat. A gyakornoki program 8 hetes, és napi 2-3 óra vagy heti kb. 1-2 nap elfoglaltságot jelent.

Hány gyakornokot foglalkoztatnának egy félévben?
Kb.: 3-4 főt tudunk foglalkoztatni egy félévben.

A munkavégzés helye:
Hivatalos címünk: Budapest, 1055 Falk Miksa u. 20., 2.em 4. A munkavégzés legnagyobb része nem helyhez kötött.

Kinél érdeklődhetnek/jelentkezhetnek?
Járadi Judit (szerkesztőségvezető, Mobil: 20/ 250-48-78, E-mail: budapest [at] cafebabel.com)