fontos hírek programajánló

10 kihagyhatatlan program a szorgalmi időszak végére

Már nem sok van hátra a szorgalmi időszakból, néhány hét múlva ismét előkerülnek a jegyzetek és megkezdődik a hajnalig tartó tanulás. Itt az ideje, hogy feltöltődjetek a szemeszter vége előtt, ezért összegyűjtöttük nektek a legjobb programokat az elkövetkezendő hetekre. Használjátok ki a jó időt, mozduljatok ki, egyetek sokat és ne hagyjátok otthon a kutyátokat sem! Food Truck Show, Kutyafesztivál és művészfilmek is várnak rátok.

 

Food Truck Show Budapest – Május 3- 5.

Májusban ismét Food Truck Show és Tavaszi Lóverseny vár a Kincsem Parkban. A rendezvény elsődleges célja, hogy egy időben és helyen mutassa be a legjobb, minőségi ételeket, italokat kínáló, mozgásra képes vendéglátó járműveket. Változatos alapanyagokból készült ételekkel és kézműves italokkal várják a látogatókat. A finomságok mellett lóversenyfutamok, agárversenyek, gyerekprogramok, zenekarok, utcazenészek, artisták szórakoztatják majd a vendégeket. A guruló vendéglátósok közt lesz többek közt a Zing Burger, a Levendula Kézműves Fagylaltozó, a KOLBICE by Kobe, a GoFree Bár, a Laposa Birtok, a Food Maffia, a Pritz Bar Godzsu, a Smokey Monkies BBQ és még sokan mások. Emellett ügetőfutamokból, agrárversenyekből és fogadásokból sem lesz hiány.

Belvárosi Kutyafesztivál – Május 4., Szombat

A Vigyél Haza Alapítvány és a Belváros összefogásával kerül megrendezésre a Belvárosi Kutyafesztivál, a kutyabarátok és örökbefogadók családi találkozója. A rendezvény a belváros legnagyobb ingyenes kutyás találkozója, ahol családi programokkal, szórakoztatóan hívják fel a figyelmet a felelős kutyatartásra és az árva állatok örökbe fogadására. Az esemény nem csak a kutyatartók számára nyitott, azokat is szívesen látják, akiknek még nincs négylábú pajtásuk: Kutya Sétáltató Nap keretében, önkéntesek segítségével kipróbálhatod, milyen érzés lehet egy kedves kutyus gazdájának lenni. A kutyás programok mellett zenével is szórakoztatják az érdeklődőket, többek között a Stolen Beat zenekar is fellép. A felelős gazdikat számos ingyenes szolgáltatás ajándék is várja, például gravírozott kutyabiléta, kutyafotózás, kutyakozmetika.

CityMatiné – Május 4., Szombat

Mint minden évben, idén is megkezdődik az első májusi hétvégén a budapesti CityMatiné, a Multimárkás majális. Az évente megrendezésre kerülő CityMatiné egy nappali, szabadtéri bulisorozat a város különleges szabadtéri helyszínein a legfinomabb BBQ kíséretében. A megszokott fellépők idén sem maradnak el, ott lesz Captain Knuckles, Dj Sobek, Monolit és Ramin Sayyah, de új zenészek is várják majd a résztvevőket egy hatalmas bulira.

ELTE Bölcsész Napok – Május 7-9.

Ha igazán jó programokra vágytok májusban nem kell messzire mennetek, ugyanis a Bölcsészkar campusán vár rátok a XI. ELTE Bölcsész Napok. Egy izgalmas kulturális minifesztivál számtalan programmal és utánozhatatlan bölcsész bulival. A jó hangulat garantált, hiszen koncertek, nyereményjátékok, kézműves és zaro-waste programok is lesznek. A kitelepülők kutyákkal, borral, újságírással, és rengeteg kultúrával várnak majd minden bölcsész és nem bölcsész érdeklődőt. Érdemes követni az eseményt, hiszen a hagyományokhoz a számos nyereményjátékkal többek között páros EFOTT bérletet is nyerhettek. Ne hagyjátok ki!

LEN – Lágymányosi Eötvös Napok- Május 8-10.

Ismét itt az ideje Magyarország legnagyobb tavaszi egyetemi fesztiváljának ELTE Lágymányosi Campusán, immár 15. alkalommal. ó hangulattal, ismert magyar fellépőkkel, két rendezvénysátorral, óriási italakciókkal, a megszokott civil faluval várja a jelen és volt hallgatókat a LEN. Ne hagyjátok ki, hiszen a buli garantált, ráadádul az esemény Alumni Kártya kedvezménnyel látogatható.

Kipakol a Média tanszék és szakmai gyakorlatos tájékoztató – Május 9. csütörtök

Részletek hamarosan, de ha még nincs szakmai gyakorlatod, feltétlenül gyere el erre a programra, mert egyebek mellett nagy cégek fognak szuper melókat ajánlani a tanszék hallgatóinak, és még dj-party is lesz a Beat on the brat nevű helyen!

Pázmány napi koncert – Május 10., Péntek

Az új díszdoktorok tiszteletére ad hangversenyt május 10-én az ELTE „Eötvös” Művészeti Együttes az Egyetem dísztermében. A Pázmány-napi ünnepség részeként szervezett koncert első részében az ELTE Bartók Béla Énekkar és Egyetemi Koncertzenekar előadásában Schubert 23. zsoltár című műve, valamint A halál és a lányka című művének részlete hangzik el, emellett Rossini, Bárdos Lajos és Daróci Bárdos Tamás egy-egy darabját is hallhatja a közönség. Vezényel Kovács László Liszt-díjas, érdemes művész, a koncertmester Dúlfalvy Éva, a hangképző Juhász Bence. A est második felében az ELTE Néptáncegyüttes ünnepi műsora látható, a táncosok művészeti vezetője Taba Csaba és Fejér Erika.

Mihalik x UNICEF Pop-Up Store – Május 10., Péntek

Mielőtt felfrissítenéd a tavaszi-nyári ruhatáradat, várd meg a májust, mert most lehetőséged nyílik vásárolni és ezzel kivételesen segíteni is. Mihalik Enikő szupermodell neve mindenki számára ismert. Idén tavasszal hazatér New Yorkból az UNICEF Magyarország Bajnokaként, hogy megnyissa a Mihalik x UNICEF Pop-Up Store Budapest jótékonysági ruhavásárát Budapesten, a szervezet legújabb adománygyűjtési akcióját. A modell személyesen fogadja majd a vásárlókat a május 10-én és 11-én nyitva tartó pop-up store-ban, a H&M belvárosi bemutatótermében. A modell és az UNICEF a hazai divatszakma számos meghatározó alakját és sok magyar hírességet is arra kért, hogy csatlakozzanak az akcióhoz és ajánljanak fel néhány, számukra fontos, különleges darabot. A kevés férőhely miatt a zavartalan lebonyolítás érdekében a rendezvény regisztrációhoz kötött.

Moholy-Nagy László fotográfiái – Május 12., Vasárnap

Mai Manó Ház Moholy-Nagy László fotográfiáinak bemutatásával ünnepli a Bauhaus centenáriumát, az intézményét, melyben Moholy-Nagy László „legfiatalabb professzorként” felkeltette a fotográfia iránti elméleti és gyakorlati érdeklődést. A Magyar Fotográfiai Múzeumban őrzött fotókollekció most először lesz látható Budapesten, a Mai Manó Házban. A kiállított képanyag döntő többségben Moholy-Nagy európai korszakából tartalmaz fényképeket, melyek eredetileg 1922 és 1937 között készültek. A fényképeken keresztül részletes és mély betekintést kaphatunk Moholy-Nagy fotográfia területén kifejtett, a modern képzőművészetet megújító és azt nagyban befolyásoló munkásságából.

University and Society: Interdependences and Exchange – Május 14., Kedd

Májusban egy igazán érdekes könyvbemutató vár rátok az ELTE TáTK rendezésében: Kövér Ágnes habilitált egyetemi docens és Gaby Franger University and Society: Interdependencies and Exchange [Egyetem és Társadalom: Függőségek és Kölcsönösségek] című kötetének beszélgetéssel egybekötött könyvbemutatója. Az eseményt Juhász Gábor, az ELTE TáTK dékánja nyitja meg. Az megnyitót követő kerekasztal-beszélgetést Örkény Antal, az ELTE TáTK egyetemi tanára fogja moderálni. A beszélgetést szerény fogadás követi, miközben a kötet amerikai és ausztrál szerzői videokonferencia-híváson keresztül csatlakoznak a beszélgetéshez.

Artmozik éjszakája – Május 17., Péntek

A népszerű Artmozik éjszakája elnevezésű esemény keretein belül ismét megnyitja kapuit öt közkedvelt művészmozi. A Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán és a Kino Cafe összesen 14 termében május 17-én este 6-tól másnap reggel 6-ig folyamatosan játszanak majd filmeket, amelyeket mindössze egy belépő megvásárlásával bárki megtekinthet. Az elmúlt hónapok legjobb filmjei mellett országos premier előtti vetítések is várják a résztvevőket, így a programban szerepel sok más mellett a Yao utazása Omary Sy-al és a Csillagok határán Robert Pattinson főszereplésével, valamint a A szavak ereje, a Mr Casanova, a Fájdalom és dicsőség, és a Pajzán kíváncsiság is. A mozik kínálatából már kikerült, így talán utoljára megtekinthető filmek közt lesz a Sóhajok, a Teljesen idegenek és a Joe.

 

Szöveg: Molnár Gergő  Kép: Emma Matthews, Unsplash