hírek pályázat

Filmkészítő pályázat

filmkészítő pályázat

Egy perc feszültség! – Smarter Energy filmkészítő pályázat
A verseny pályázati időszaka: 2012. október 3. – november 12.
Az IBM Magyarországi Kft. és az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. közös kampányt indít az okos energia népszerűsítésére.
Forgass hatásos társadalmi célú reklámot az okos energiáról! Érvelj szellemesen, kreatívan az energiatakarékosság és az ésszerű energia-felhasználás mellett és nyerd meg az értékes nyeremények egyikét!
A forma: Legfeljebb egy perc terjedelmű, kézikamerával digitális fényképezőgéppel vagy telefonnal készített kisfilm.

További részletek: http://www.facebook.com/IBMMagyarorszag?sk=app_102500043128853

Kik jelentkezhetnek?
Pályázni 2 korcsoportban lehet: 14-18 és 19-28 év közötti versenyzőket várunk. A versenyre jelentkezhetnek a magyar középfokú és felsőfokú oktatási intézmények diákjai, mindazon 14-28 éves (betöltött korú) magyar állampolgárok, akik a pályázat időtartama alatt Magyarországon középfokú tanulmányaikat végzik, vagy hallgatói jogviszonyban állnak egy magyar felsőoktatási intézménnyel. A versenyen egyaránt indulhatnak magányos alkotók vagy maximum 4 főből álló csapatok. Egy jelentkező vagy csapat legfeljebb egy reklámmal nevezhet.

Hogyan lehet jelentkezni?
A versenyre regisztrálni az egypercfeszultseg@edf.hu e-mail címen lehet, a következő adatok megadásával: név, életkor, lakóhely, iskola/intézmény neve, mobiltelefonszám, diákigazolványszám és a beküldött alkotás címe.
Csapatok esetében minden csapattagnak meg kell felelnie a kritériumoknak és minden tag adatait el kell küldeni a jelentkezéshez. Kérjük a csapatokat, hogy maguk közül jelöljenek ki egy kapcsolattartó személyt is. Amennyiben a csapatjátékosok között korcsoportbeli átfedés van, akkor automatikusan az idősebb korosztály között kerülnek értékelésre a beadott pályaművek.

Mit kell beküldeni?
A pályázatra legfeljebb 1 perc hosszúságú, videó formátumú filmeket várunk (3g2, 3gp, 3gpp, asf, avi, dat, flv, m4v, mkv, mod, mov, mp4, mpe, mpeg, mpeg4, mpg, nsv, ogm, ogv, qt, tod, vob, wmv). Tisztában vagyunk vele, hogy nem állnak a versenyzők rendelkezésére professzionális eszközök. A pályázaton való részvételhez elegendő technikai hátteret adnak az okostelefonok, kézikamerák, digitális fényképezőgépek és a könnyen hozzáférhető editáló-programok.
Beküldés módja:

  • Feltöltés az alábbi linken
  • vagy postai úton, CD-n, DVD-n. Ne felejtsétek el ráírni a borítékra a film címét, és a pályázat nevét: “Egy perc feszültség” Filmpályázat.
    Cím: IBM Magyarországi Kft., 1117 Budapest, Neumann J. u. 1.

Mik az értékelés szempontjai?
Elsődleges értékelési szempontunk az ötlet eredetisége, végiggondoltsága és a reklámfilmes elemek kreatív kezelése lesz. A megvalósítás technikai minősége tekintetében reális elvárásokkal élünk. Azokat a filmeket jutalmazzuk, amelyek a társadalmi célú reklámformanyelvét és eszközeit leghatásosabban használják, és a legmeggyőzőbben érvelnek az okos energiafelhasználás, az ésszerű áramfogyasztás mellett. Segítségül néhány témajavaslat:

  • Energiafogyasztás okosan, a Föld védelmében – környezetvédelem
  • Áramfogyasztás ellenőrzése az otthonokban – anyagi megfontolások a háztartások szintjén
  • Cégek, vállalatok, intézmények, kormányok – az okos energiafelhasználás globális perspektívái
  • Okos energiafelhasználás és a következő generációk lehetőségei
  • Okos mérés és okos technológiák

A zsűri döntése szubjektív, nem fellebbezhető.

Nyeremények:
A zsűri mindkét korosztályban a legjobbnak ítélt 3 videó készítőit díjazza. A nyereményekről itt olvashatsz.
Ezen kívül különdíjat ajánlunk fel a Facebookon legtöbbet lájkolt videó beküldőjének. Aki tehát sikeresen mozgósítja barátait, ismerőseit, és alkotását kedveli a közönség, külön jutalomban részesül.
Hálásak vagyunk a verseny hírének terjesztéséért is, ezért a megosztók között ajándékot sorsolunk. Ha szeretnél részt venni a játékban, kérlek, lájkold az EDF Hungária és az IBM Magyarország oldalát, és legalább egyszer publikusan (nyilvános módon) oszd meg ezt a pályázati kiírást vagy a versenyt beharangozó posztot. Klikk ide!

Zsűri:
Szalai Balázs, a Kreatív Magazin vezető szerkesztője
Magyarósi Csaba, az Index videó rovatának szerkesztője
Balogh Csaba, blogger, a HVG.hu szerkesztője
Pongrácz Ferenc, az IBM Magyarország IT Szolgáltatási üzletágának vezetője
Michel Cochet, az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. ügyvezetője

Határidő:
A verseny pályázati időszaka: 2012. október 3. – november 12.
Ezt kérlek vegyétek komolyan, a november 12. napja után beérkezett munkákat nem tudjuk értékelni. A zsűri november 23-ig választja ki a díjazott alkotásokat.
A díjátadó időpontjáról és helyéről később olvashattok a Facebookon.

Kapcsolat: egypercfeszultseg@edf.hu  vagy 06-1-312-7289.