Nincs kategorizálva

Galaktika, Metropolis Media

A fogadóhely:
A tudományos-fantasztikus irodalmat hazánkban bemutató Galaktika magazin 1972-ben indult útjára, és némi szünet után, 2004-től már modernizált formában olvasható újra, hangsúlyt fektetve immáron a tudományos ismeretterjesztésre is. A Galaktika magazin havi periodika. Rövid áttekintés az újraindulás óta eltelt eseményekről:

  • 2004. november: újraindul a tartalmilag és formailag is megújított Galaktika
  • 2005. augusztus: a Galaktika a skóciai Glasgow-ban megtartott legnagyobb SF-seregszemlén, a WorldCon/EuroCon találkozón elnyeri az „Európa Legjobb SF-Magazinja” kitüntető címet
  • 2005. november: újraindul a legendás Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozat
  • 2006. október: elindul a Galaktika Filmklub
  • 2006. november: feléled a GBK, a Galaktika Baráti Kör
  • 2006. november: megjelenik a Galaktika jubileumi, 200. száma, ünnepi bemutató a Millenárison
  • 2007. május: újraindul a legendás MetaGalaktika egy speciális számmal, amiből később a brand egy új tagja születik
  • 2007. november: megjelenik a HiperGalaktika, amelynek feladata az irodalom és a tudomány még közelebb hozása egymáshoz
  • 2008. január: elindul az InterGalaktika, a magazin online közösségi portálja
  • 2008. május: megjelenik a MetaGalaktika 10., jubileumi száma, amellyel visszatér a hagyományokhoz; innentől minden tavasszal egy-egy nemzet irodalmi bemutatása lesz a kiadvány feladata
  • 2008. augusztus: bemutatkozik a brand legújabb tagja, az Enciklopedia Galaktika, amely egy ingyenes online SF-lexikon
  • 2008. november: a Magyar Írószövetségben megalakítjuk az SF Irodalmi Szakosztályt
  • 2008. december: megjelenik a színes Galaktika 50. száma
  • 2009. január: megjelenik a 30. évfolyam első száma.

A munkával telt 30 év alatt több mint 11 millió példány kelt el a Galaktika 226 számából, miközben megjelent 10 MetaGalaktika, 2 HiperGalaktika, valamint közel 200 kötet a Kozmosz és Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozatban. A gyakornokok ebbe az izgalmas munkába kapcsolódhatnak be.

Jelentkezési feltételek:
Szerkesztőségünk 9 és 17 óra között tart nyitva, tehát ebben az időszakban (vagy egyeztetés alapján az időszak egy részében) kell jönnie a gyakornoknak. Angol nyelv középszintű ismerete feltétel. Webes felületek kezelésében szerzett tapasztalat, német, francia, vagy orosz nyelvtudás és persze érdeklődés a tudományos-fantasztikus irodalom és a tudomány iránt előny.

A gyakornokok feladatai:
A gyakornok a kiadóban felmerülő mindennapos feladatok elvégzésében nyújt segítséget, elsősorban a kommunikációs tevékenységek oldaláról. Bekapcsolódhat a PR és marketing feladatokba, a kiadó három weblapjának szerkesztésébe, üzemeltetésébe. Kapcsolatot tarthat a média különböző ágaival (TV-k, rádiók, nyomtatott sajtó, online), segíthet híreket és ajánlókat írni. A kiadó rendszeresen tart könyvbemutatókat, ezek szervezésében is aktívan részt vehet a gyakornok.

Mibe nyer betekintést, milyen tapasztalatot, ismereteket szerezhet a gyakornok:
A gyakornok megismeri egy könyvkiadó és egy magazin szerkesztőségének mindennapos működését, jelen lehet a meetingeken, és bekapcsolódhat a kiadó gazdag webes tevékenységébe is.

Az év melyik szakában, milyen időtartamra és heti hány órára keresnek embert?
Egész évben várunk gyakornokokat, egyéni egyeztetés alapján, rugalmas időbeosztással, a heti egy-két munkanap megfelelő, 6-8, vagy 10 héten át.

Hány gyakornokot foglalkoztatnának egy félévben?
2-3 főt.

A munkavégzés helye:
1024, Budapest, Fény utca 2., I/4

Kinél érdeklődhetnek/jelentkezhetnek?
Csordás Attila
kommunikációs vezető
+36-20/390-7289
+36-1/457-0250
kommunikacio [at]galaktikamagazin.hu