fontos hírek

Már biztos, hogy online kezdjük a tavaszi félévet – megjelent a friss járványügyi tájákoztató

Az ELTE Járványügyi Operatív Koordináló Testülete ma adta ki legfrissebb tájékoztatóját, mely szerint a tavaszi szemeszter egészen biztosan online indul. Az egyetem azonban folyamatosan figyeli a járvány terjedéséről szóló információkat és várhatóan három online levezényelt hét után visszatérhetünk a jelenléti oktatásra.

Átmeneti sajátos tanulmányi és vizsgaszabályozás lép életbe holnaptól, derül ki az ELTE Járványügyi Operatív Koordináló Testület (JOKT) mai tájékoztatójából. A legfőbb változás, hogy a 2021/22-es tanév tavaszi szemesztere online indul el. A JOKT indoklása szerint a döntés nemcsak az egyetemi polgárok védelmét biztosítja, hanem a nagyszámú hiányzások kiküszöbölésével lehetővé teszi az oktatás és tanulás folyamatosságát. Az egyetem azonban azt tervezi, hogy legkorábban három hét elteltével ismét visszatér a jelenléti oktatás.

A tájékoztató arra is kitér, hogy a koronavírus ötödik járványhulláma dinamikusan terjed a fiatalok körében, azonban az átoltottság az egyetemi oktatók, kutatók és tanárok, valamint munkatársak körében szinte teljeskörű, de a hallgatók körében is igen magas.

A holnaptól életbe lépő változások nem érintik a kollégiumokat, azok továbbra is a szokásos rendben működnek. Az online oktatás időszaka alatt a hallgatói hiányzásokra szintén az általános szabályok vonatkoznak.